Теоретичні та практичні аспекти реформування системи інституційного догляду та виховання дітей

Тематичний короткотерміновий семінар з питань реформування системи інституційного нагляду та виховання дітей проводиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів спільно зі службою у справах дітей облдержадміністрації та Представництвом благодійної організації «Надія і житло для дітей» з  19 по 20 квітня 2018 р. Одним із ключових питань семінару є становлення роботи служб у справах дітей в умовах децентралізації. Тому до участі в ньому запрошені представники служб у справах дітей райдержадміністрацій та заступники голів рад об’єднаних територіальних громад, які координують роботу служб, відповідальних за роботу з дітьми апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад.

Розпочався з семінар з виробничої наради «Про стан соціально-правового захисту дітей в області». До присутніх звернулася заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романова. Вона наголосила на необхідності підвищення рівня координації в діяльності відповідних органів та служб з метою захисту інтересів дітей та попередженню в подальшому ситуацій, коли здоров’я або життя дітей опиняється під загрозою.

  Програмою семінару запланована серія тренінгів, під час яких йтиметься про деінституціалізацію та завдання Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей; роль органів органів місцевого самоврядування у здійсненні реформування цієї системи та розвиток соціальних послуг в громадах, спрямованих на попередження вилучення дітей із сімей.

Далі висвітлюватимуться повноваження  виконавчих комітетів міських, сільських, селищних рад у сфері соціально-правового захисту дітей та соціально-правовий захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Водночас обговорюватимуться  підстави надання статусу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та інші питання захисту прав дитини; основні засади функціонування прийомних сімей та дитячий будинків сімейного типу та провадження діяльності з усиновлення дітей, призначення опіки та піклування.

Час оприлюднення: 19 квітня 2018 року
Виконавець: Казіміров Д.В.
конт. тел.: (0462) 676 052

Організація контролю й роботи з документами та забезпечення органами місцевої влади доступу до публічної інформації

Про організацію контролю та роботи з документами в органах виконавчої влади йдеться під час семінару, що проводиться в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 19 по 20 квітня 2018 р. Участь у семінарі беруть працівники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької, Новгород-Сіверської міських рад, працівники виконавчих апаратів рад об’єднаних територіальних громад, на яких покладено обов’язки щодо здійснення документообігу та контролю.

Присутні на семінарі отримають практичні поради щодо належного виконання законодавства про доступ до публічної інформації; дізнаються про заходи з удосконалення системи контролю за виконанням завдань, визначених актами і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями та дорученнями голови обласної державної адміністрації та станом реагування на запити, звернення, листи депутатів усіх рівнів.

Далі висвітлюватимуться основні завдання та організація роботи з документами (в тому числі для службового користування) в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування; порядок підготовки розпорядчих документів, протоколів, доручень, листів; робота з архівними документами в райдержадміністраціях, міських радах міст обласного значення, ОТГ та питання додержання вимог законодавства про мови посадовими і службовими особами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування під час виконання ними службових обов’язків.

Під час практичних занять обговорюватимуться складові комунікативної компетентності державного службовця та застосування інформаційних технологій в державному управлінні (комп’ютеризація документообігу в органі влади).

Час оприлюднення: 19 квітня 2018 року
Виконавець: Казіміров Д.В.
конт. тел.: (0462) 676 052