Організація та основні напрями роботи відділів (секторів) культури та туризму

Тематичний короткотерміновий семінар щодо організації роботи відділів (секторів) культури та туризму проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 26 по 27 квітня. На семінарі присутні начальники відділів культури та туризму райдержадміністрацій, Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької, Новгород-Сіверської міських рад, виконавчих апаратів рад об’єднаних територіальних громад.

Участь у відкритті заходу взяла заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Любов Белінсон, яка в своєму виступі звернула увагу на основні положення нормативно-правової бази у сфері культури і туризму, національностей та релігій, а також питання фінансування закладів культури. Подальше обговорення стосувалося організації роботи закладів культури в об’єднаних територіальних громадах; розвитку музейної галузі в Чернігівській області; особливостей розвитку релігійного життя в області.

Окрім цього, висвітлюватимуться проблемні питання функціонування бібліотечної системи районів і міст області; напрямки діяльності, основи пам`яткоохоронного законодавства, виклики сьогодення щодо охорони культурної спадщини; стан та перспективи розвитку туристичної галузі; шляхи позиціонування туристичного потенціалу на внутрішньому та зовнішньому ринку туристичних послуг. А під час практичних занять учасники семінару дізнаються про роль іміджу для органу публічної влади, найпоширеніші інструменти комунікації, інформування цільових аудиторій через Інтернет та значення грамотності як показника професіоналізму державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Час оприлюднення: 26 квітня 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Нормативно-правове забезпечення діяльності органів місцевої державної влади та органів місцевого самоврядування

Питання нормативно-правового забезпечення органів державної влади та місцевого самоврядування розглядаються під час тематичного короткотермінового семінару, що проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 26 по 27 квітня. Навчання призначене для начальників юридичних відділів апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, апаратів райдержадміністрацій або спеціалістів, на яких покладено обов’язки юридичного супроводу діяльності органу державної влади чи місцевого самоврядування.

Увага присутніх звертатиметься на правила структуру правового акта та вимоги щодо оформлення його атрибутів (реквізитів); правила підготовки проектів правових актів; порядок проходження правових актів у місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування (в  тому числі обмін досвідом). Висвітлюватимуться особливості організації роботи юридичної служби в місцевій державній адміністрації, сільській, селищній, міській раді; окремі аспекти її взаємодії зі структурними підрозділами відповідного органу під час виконання нею основних завдань і функцій.

Також учасники семінару ознайомляться з новелами адміністративного судочинства; особливостями розгляду справи у порядку спрощеного провадження у цивільному процесі та дізнаються про судові витрати в господарському процесі: їх види, визначення, суми та розподіл за наслідками розгляду справи.

Час оприлюднення: 26 квітня 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052