Забезпечення ефективності та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування

   Тематичний короткотерміновий семінар з питань запобігання корупції проведений Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації для працівників апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад,  міст обласного значення, апаратів райдержадміністрацій, виконавчих апаратів районних рад, структурних підрозділів облдержадміністрації.

 Обговорювалися положення антикорупційного законодавства України (ЗУ «Про запобігання корупції»); повноваження спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції у відносинах з органами державної влади та місцевого самоврядування; особливості відповідальності за вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, а також ознаки ситуації та шляхи врегулювання конфлікту інтересів. На завершення семінару його учасники пройшли тест на знання основних понять та положень законодавства України щодо запобігання корупції.

 

Час оприлюднення: 23 травня 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Організація національно-патріотичного виховання на території

   Тематичний короткотерміновий семінар щодо напрямків та організації національно-патріотичного виховання проведений в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 22 – 23 травня для відповідальних секретарів координаційних рад із питань національно-патріотичного виховання райдержадміністрацій та міст обласного значення. Участь у відкритті взяв директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

     Присутні ознайомилися з положеннями законодавства України про політику національної пам’яті; заходами державної політики щодо  увічнення пам’яті борців за незалежність України та захисників України, відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років та пам’яті  жертв Голодоморів в контексті національно-патріотичного виховання.

    Окрім цього, йшлося про заходи для учнівської молоді в області;  на прикладі Батурина обговорювався досвід організації національно-патріотичного виховання на території об’єднаної територіальної громади;  висвітлювалася роль музеїв у національно-патріотичному вихованні та значення української мови як найважливішого інструменту національно-патріотичного виховання.

     Час оприлюднення: 23 травня 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Навчання новопризначених спеціалістів

   За професійною програмою підвищення кваліфікації в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 21 по 25 травня  проходить навчання новопризначених спеціалістів структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій (друга сесія).

  Висвітлюються основні аспекти ЗУ «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію»; складові системи державного управління безпекою в надзвичайних ситуаціях, основні заходи у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій; минуле та сучасність жіночого руху в Україні (основи гендерного бачення світу); очікуваний вплив Угоди про асоціацію на аграрний бізнес (домогосподарства та розвиток сільських територій  Чернігівщини) та технічно досяжний потенціал використання альтернативних джерел енергії в Чернігівській області.

  Під час практичних занять та тренінгів увага слухачів звертатиметься на парадигму самостійних та службових частин мови в діловому мовленні; культурологічні та соціально-психологічні засади ораторського мистецтва  (ділова риторика та принципи мовного впливу); позитивне мислення, фактори емоційного та професійного вигорання працівника публічної служби; навички та інструментарій державного службовця при роботі з новими медіа; електронний офіс, збір, обробку та  візуалізацію інформації. По завершенню навчання його учасники пройдуть тестування на предмет засвоєння знань,отриманих впродовж двох сесій, та отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації.

 

Час оприлюднення:  22 травня 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052