Навчання старост об’єднаних територіальних громад

За професійною програмою підвищення кваліфікації в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалося навчання старост

об’єднаних територіальних громад (перша сесія).

Впродовж 11 – 15 червня вони ознайомляться з низкою аспектів діяльності органів місцевого самоврядування на території. Насамперед йтиметься про планування, регламент роботи органу місцевого самоврядування, підготовку та проведення сесій; основні аспекти Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та підзаконні нормативно-правові акти; державну політику щодо запобігання корупції та традиції публічного управління в Україні.

Далі висвітлюватимуться фінансово-економічні аспекти децентралізації, шляхи залучення інвестицій для розвитку територій і аграрного сектору; роль старости у розвитку інфраструктури старостинських округів, брендування старостинських округів та розвиток креативних індустрій. Також говоритиметься про повноваження, звітність старости в ОТГ та його взаємовідносини з виконкомом та радою ОТГ; організацію цивільного захисту в ОТГ; повноваження органів місцевого самоврядування у сфері володіння, користування та розпорядження об’єктами комунальної власності;.

Тематика практичних занять та тренінгів охоплюватиме питання ділового писемного мовлення; застосування інформаційних технологій у роботі органів місцевого самоврядування; налагодження ефективних комунікацій та психологічних засад управлінської діяльності.

Час оприлюднення: 11 червня 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052