Організація роботи ради об’єднаної територіальної громади

  За програмою тематичного короткотермінового семінару в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 19 – 21 червня проходить навчання для секретарів рад об’єднаних територіальних громад стосовно організації роботи ради ОТГ.

   Висвітлюються правові аспекти діяльності органів місцевого самоврядування; питання кадрового забезпечення служби в органах місцевого самоврядування; основні аспекти ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування» (підзаконні нормативно-правові акти з питань проходження служби в органах місцевого самоврядування); основи земельних відносин в Україні (управління земельними ресурсами в межах ОТГ); повноваження органу місцевого самоврядування у сфері володіння, користування та розпорядження об`єктами комунальної власності.

  Учасники семінару  отримають консультації та поради щодо організації роботи ради, депутатів, постійних та інших комісій рад об’єднаних територіальних громад; підготовки та проведення сесій рад; організації роботи зі зверненнями громадян та врегулювання конфлікту інтересів на службі в органах місцевого самоврядування. Під час практичних занять мова йтиме про систему електронної взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування; культуру усного та писемного ділового мовлення;

суть, причини виникнення, стратегії поведінки та шляхи врегулювання конфліктних ситуацій.

 

Час оприлюднення: 19 червня 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Запровадження нового законодавства про службу в органах місцевого самоврядування

  Розпочав свою роботу постійно діючий тематичний семінар «Запровадження нового законодавства про службу в органах місцевого самоврядування». До участі в ньому запрошені керуючі справами виконавчих апаратів районних рад, начальники організаційних відділів районних рад, Деснянської та Новозаводської районних у м. Чернігові рад, працівники апарату обласної ради.

  Під час першого заняття, що проходитиме 19 – 20 червня, розглядатимуться підходи до організації діяльності виконавчого комітету ради та постійних депутатських комісій, регламент та планування роботи виконкому ради ОТГ, підготовка та проведення сесій; правові аспекти діяльності та нормотворчі функції та питання кадрового забезпечення служби в органах місцевого самоврядування.

  Присутні ознайомляться з основними аспектами ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування» (підзаконні нормативно-правові акти з питань проходження служби в органах місцевого самоврядування); отримають практичні поради щодо належного виконання законодавства про доступ до публічної інформації; підтримки на належному рівні культури усного та писемного ділового мовлення, а також шляхів уникнення та врегулювання конфліктних ситуацій на службі в органах місцевого самоврядування.

    Час оприлюднення: 19 червня 2018 р.

    Виконавець: Казіміров Д.В.

    конт. тел.: (0462) 676 052

Кращий державний службовець

 В рамках проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 14 – 15 червня провів тематичний короткотерміновий семінар для учасників ІІ туру цього конкурсу. З вітальним словом до присутніх звернулися керівник апарату облдержадміністрації Тетяна Гліб та заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Ірина Галайко.

 Учасники конкурсу мали нагоду оновити свої знання з питань модернізації державної служби та управління людськими ресурсами; засад державної антикорупційної політики (моніторинг та оцінка реалізації Національної антикорупційної стратегії); культури ділового мовлення та основ електронного врядування.

  Безпосереднє проведення конкурсу включало співбесіду з учасниками щодо питань державного управління, виконання практичного завдання зі службової етики та етикету та здійснення ними публічного виступу. Всього до участі у ІІ турі було допущено 24 державні службовці, з яких, за результатами виконаних завдань, були обрані кандидати на Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець».

 Час оприлюднення: 15 червня 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052