Семенівська ОТГ розпочинає процес розробки стратегії розвитку

Семенівська об`єднана територіальна громада розпочинає розробку власної стратегії розвитку – такий головний підсумок семінару «Підтримка реформи місцевого самоврядування – впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах північної, центральної і західної України», проведений 27 липня 2018 року директором Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та місцевого самоврядування Володимиром Бойком. Володимир Миколайович ознайомив присутніх з поняттям «стратегічне планування», існуючою в Україні нормативно-правою базою, а також методикою розробки стратегії територіальної громади.
У роботі семінару-тренінгу взяли участь перший заступник міського голови Сергій Єрьома, в.о. старост ОТГ, працівники відділів міської ради, державні службовці та посадові особи районної ради.
Отже, Семенівська об`єднана територіальна громада робить перший крок до усвідомлення своїх слабких та сильних сторін. Попереду складна робота зі збору вихідних даних, їх аналізу та визначення шляху.
Після семінару Володимир Бойко та координатор проекту по Чернігівській області Микола Силенко провели робочу нараду з головою ОТГ Сергієм Деденком.

Проект «Підтримка реформи місцевого самоврядування-впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах Північної, Центральної і Західної України», співфінансується Міністерством Закордонних Справ Республіки Польщі і реалізується Фондом Розвитку Місцевої Демократії (Польща). Регіональним партнером проекту по Чернігівській області є Сіверський інститут регіональних досліджень. Учасниками проекту від Чернігівської області є Бобровицька міська рада, Городнянська міська рада, Семенівська міська рада, Лосинівська селищна рада, Малодівицька селищна рада та Плисківська сільська рада.

Інформація про підвищення кваліфікації

ІНФОРМАЦІЯ
про підвищення кваліфікації державних службовців органів виконавчої влади та посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій упродовж І півріччя 2018 року.
Протягом січня – червня 2018 року діяльність Центру спрямовувалася, в першу чергу, на виконання своїх статутних завдань, а також Плану-графіка підвищення кваліфікації кадрів, затвердженого спільним розпорядженням голови облдержадміністрації і голови обласної ради від 29 грудня 2017 р. № 107 та погодженого Національним агентством України з питань державної служби, в тому числі інших нормативно-правових актів.
Навчання в Центрі проходило за визначеними чинним законодавством України видами підвищення
кваліфікації відповідно до затверджених навчально-тематичних планів та розкладів занять.
Так, протягом І півріччя 2018 року в Центрі підвищили кваліфікацію – 2555 слухачів. З них:
• державних службовців місцевих органів виконавчої влади – 941;
• державних службовців територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в області – 101 (за договорами);
• посадових осіб місцевого самоврядування – 1493 (у тому числі депутатів місцевих рад – 136);
• представників державних підприємств, установ і організацій – 20.

Слухачі Центру підвищували свою кваліфікацію упродовж І півріччя ц.р. за такими видами навчання:
• за професійними програмами – 121 слухач (21 – державний службовець, 100 – посадових осіб місцевого самоврядування);
• за програмами тематичних короткострокових семінарів – 741 слухач (289 – державних службовців, 432 – посадових осіб місцевого самоврядування, 20 – представників державних підприємств, установ і організацій);
• за програмами тематичних короткострокових семінарів-тренінгів – 1081 слухач (212 – державних службовців, 869 – посадових осіб місцевого самоврядування);
• за програмами постійно діючих тематичних семінарів – 612 слухачів (520 – державних службовців, 92 – посадових осіб місцевого самоврядування).

* * * * *
Для урізноманітнення навчального процесу, активізації комунікативних процесів між слухачами Центру та представниками громадськості, експертами, розширення змісту та форм навчання Центр організовував та проводив суспільно-політичні комунікативні заходи, залучаючи до них слухачів навчального закладу.
Серед значущих, зокрема, було організовано такі як:
24 січня – розширене засідання координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання при Івано-Франківській, Миколаївській та Чернігівській обласних державних адміністраціях у форматі веб-конференції (в рамках відзначення 99-ої річниці Злуки УНР та ЗУНР та 100-річчя бою під Крутами).
21 лютого – зустріч «Джеймс Мейс і концепція постгеноцидного суспільства», на якій йшлося про спадщину визначного американського історика та публіциста Джеймса Мейса, його передбачення та перестороги для сучасної України, зв’язки з Чернігівщиною тощо.
14 – 17 травня – освітньо-інформаційний візит голів об`єднаних територіальних громад Чернігівщини до Польщі «Польсько-українська співпраця для будівництва самоуправління та інтеграції Східної Європи».
31 травня – 2 червня – міжнародна наукова конференція «Україна та Німеччина: міждержавні відносини в 1918 –1924 рр.», присвячена столітньому ювілею встановлення дипломатичних відносин між країнами, а також низку інших не менш важливих заходів.