Що таке міжмуніципальне співробітництво і як треба взаємодіяти громадам для спільного сталого розвитку

розказували викладачі Центру підвищення кваліфікації кадрів Олександра Негода та Людмила Чабак під час виїзного семінару-тренінгу «Міжмуніципальне співробітництво територіальних громад», проведеного на базі Гончарівської селищної ради 14 вересня 2018 р.

У відкритті семінару-тренінгу взяла участь секретар Гончарівської селищної ради Ніна Півень, яка підкреслила необхідність проведення такого роду навчань з метою підвищення рівня обізнаності членів виконкому, депутатів з можливостями міжмуніципального співробітництва територіальних громад.

Учасники семінару ознайомилися з Законодавством про співробітництво територіальних громад, можливими організаційними формами такого співробітництва. Окремо йшла мова державне стимулювання співробітництва громад та співробітництво місцевого самоврядування з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями.

Підбиваючи підсумки, викладачі наголосили, що співпраця територіальних громад сприяє підвищенню спроможності органів місцевого самоврядування у наданні якісніших послуг громадянам.

      Час оприлюднення: 14 вересня 2018року.
Виконавець: Коваленко Н.В.
конт. тел.: (0462) 676 052