Нові санітарні та фітосанітарні норми України, питання утилізації та знешкодження відходів

   Під такою назвою в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 2 – 3 жовтня проходив семінар для працівників апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад.

  Його учасники мали нагоду ознайомитися з сучасними вимогами до охорони навколишнього природного середовища в світлі вимог санітарного законодавства; засадами державної  політики та контролю у сфері насінництва та розсадництва та особливостями застосування Угоди СОТ щодо санітарних та фітосанітарних заходів в торгівлі між Україною та ЄС.

 Також мова йшла про заходи безпеки в застосуванні хімічних препаратів в домогосподарствах; проведення діагностичних заходів в індивідуальних господарствах населення, недопущення занесення гострих інфекційних захворювань на території населених пунктів області та можливості області зі забезпечення високорепродуктивним насінням зернових культур, картоплі та насінням трав.

Час оприлюднення: 3 жовтня 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Організація надання соціальних послуг в об’єднаній територіальній громаді

Тематичний коро терміновий семінар з питань організації та надання соціальних послуг пройшов у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для спеціалістів апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, відповідальних за надання соціальних послуг.

Під час тематичних зустрічей та конверсаторіумів, що відбувалися 2 – 3 жовтня, розглядалися загальні підходи до організації соціальної роботи та надання соціальних послуг; державні стандарти соціальних послуг; система надання пільг окремим категоріям громадян та порядок призначення державних допомог.

Учасники семінару ознайомилися з особливостями здійснення соціально-правового захисту дітей в об’єднаній територіальній громаді (ведення випадку, мета, механізм, принципи, алгоритм та ін.); соціального захисту осіб з інвалідністю та учасників антитерористичної операції; реалізацією державної політики з питань соціального захисту осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Час оприлюднення: 3 жовтня 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052