Запровадження реформованих процесів в оплаті праці

 Тематичний короткотерміновий семінар з питань запровадження реформованих процесів в оплаті праці пройшов у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для спеціалістів з питань праці управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій і міських рад.

 Під час лекцій та практичних занять були розглянуті економічні, правові та організаційні аспекти оплати праці, соціального захисту працюючих у шкідливих та несприятливих умовах праці, а також заходів, що вживаються органами влади для поліпшення ситуації в сфері зайнятості.

  Учасники семінару мали змогу поспілкуватись з фахівцями Управління праці та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Департаменту соціального захисту ОДА стосовно державного регулювання оплати праці, державної політики щодо зайнятості населення, зокрема тимчасово переміщених осіб. Піднімались питання здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності. Слухачі отримали методичні поради та практичні рекомендації стосовно  проведення атестації робочих місць за умовами праці і соціального захисту працівників, зайнятих на роботах зі шкідливими умовами праці.

 

Час оприлюднення: 10 жовтня 2018 р.

Виконавець: Левченко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Практичні аспекти здійснення публічних закупівель

 Семінар  з питань проведення публічних закупівель проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 9 по 12 жовтня 2018 р. Учасники навчання ознайомляться з нормативно-правовою базою та системою функціонування закупівель в Україні; основними положеннями та вимогами та змінами у публічних закупівлях в 2017 – 2018 рр. Увага присутніх звертатиметься на види процедур закупівель та умови їхнього застосування; затверджені форми документів у сфері публічних закупівель; перелік документів та строки оприлюднення інформації; оприлюднення інформації в  системі “Prozorro” та застосування електронного цифрового підпису.

 Фахівці в сфері закупівель ознайомляться з порядком функціонування електронної системи закупівель; здійснення допорогових закупівель та електронного аукціону. Мова йтиме про порогові показники при здійсненні закупівлі; оголошення про проведення відкритих торгів; строк для подання пропозицій, етапи відкритих торгів (загальна схема), період подачі пропозицій, зміни до тендерної документації, аукціон, період кваліфікації, визначення переможця та укладання договору. Також розглядатимуться етапи відкритих торгів  з публікацією англійською мовою; підстави до застосування та створення нецінових критеріїв; умови застосування, особливості проведення конкурентного діалогу.

 Далі учасники семінару звернуться до планування закупівель як передумови здійснення процедур закупівель. В цьому контексті говоритиметься про визначення потреби та очікуваної вартості закупівлі; аналіз ринку; формування річного плану закупівель та додатку до нього; внесення змін до річного плану закупівель; порядок визначення предмета закупівлі та єдиний закупівельний словник ДК 021:2015.

Наступний тематичний блок семінару стосуватиметься повноважень та функцій тендерного комітету, уповноваженої особи; створення централізованих закупівельних організацій; вимог до змісту тендерної документації; технічної специфікації, опису предмета закупівлі; встановлення кваліфікаційних критеріїв; надання роз’яснень та внесення змін до документації конкурсних торгів. Також обговорюватимуться питання щодо виду тендерного забезпечення; умов забезпечення пропозиції; неповернення забезпечення, перевірки дійсності забезпечення; контролю та відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель; звітності щодо здійснення закупівель; порядку оскарження процедур та організації громадського контролю у сфері закупівель.

 Окрім цього, розглядатимуться аналітичні інструменти для контролю та моніторингу публічних закупівель (система ризик-індикаторів DOZORRO; модуль аналітики –bi.prozorro.org); форми, зміст та особливості підготовки звітної документації; відповідальність за порушення вимог, встановлених законодавством у сфері публічних закупівель; функції органів уповноважених  на здійснення контролю у сфері закупівель; нормативні акти, що регулюють питання здійснення контролю за дотриманням законодавства у сфері публічних  закупівель; порядок здійснення моніторингу публічних закупівель; відповідальність членів тендерного комітету, уповноважених осіб.

 Програмою семінару запланована серія практикумів, під час яких слухачі відпрацьовуватимуть проведення процедури відкритих торгів; переговорної процедури та інші приклади здійснення закупівель; складатимуть тендерну документацію відповідно до вимог щодо документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством.

 Час оприлюднення: 10 жовтня 2018 р.

 Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052