Засади та організація міжмуніципального співробітництва

Про значення міжмуніципального співробітництва як ефективного інструменту для об’єднання зусиль громад в розвитку власної інфраструктури, сфери благоустрою, задоволенні соціальних, освітніх та культурних потреб  місцевих жителів йдеться під час семінару «Засади та організація міжмуніципального співробітництва», який проводить Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для сільських, селищних голів або секретарів відповідних рад  17 – 18 жовтня 2018 р. Зі вступним словом до присутніх звернувся директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Учасники семінару ознайомляться з положеннями законодавства про співробітництво територіальних громад; процедурними етапами його налагодження та порядком укладання договорів про співробітництво. Подальша розмова  про державне стимулювання співробітництва, зокрема, за рахунок ресурсів Державного фонду регіонального розвитку. Висвітлюватимуться засади співробітництва органів влади та місцевого самоврядування з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями.

Під час розгляду практичних аспектів налагодження та розвитку співробітництва представники місцевого самоврядування ознайомляться з його найбільш успішними практиками, зокрема в рамках реалізації міжнародних пілотних проектів.

Час оприлюднення: 17 жовтня 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052