Про міжмуніципальне співробітництво територіальних громад

йшла мова під час однойменного виїзного семінару-тренінгу,  який  проводив Центр підвищення кваліфікації кадрів на базі Коропської селищної ради 19 жовтня 2018 р.  Які є можливості взаємодії громад для спільного розвитку розказували заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради Олександра Негода та радник із питань децентралізації Чернігівського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Людмила Чабак.

Учасники семінару ознайомилися з Законодавством про співробітництво територіальних громад, можливими організаційними формами такого співробітництва. Говорили і про державне стимулювання співробітництва громад та співробітництво місцевого самоврядування з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями.

Про роль та значення співробітництва громад для розвитку територій дискутували присутні.  У підсумку дійшли висновку, що села та міста нині мають багато питань, які складно вирішити самим, але якщо об’єднувати кошти та зусилля із сусідніми громадами то можна  підвищити спроможність органів місцевого самоврядування у наданні якісніших послуг громадянам.

      Час оприлюднення: 19 жовтня 2018року.
Виконавець: Коваленко Н.В.
конт. тел.: (0462) 676 052