Про стратегію в Срібному

То коли треба писати стратегію розвитку громади – до її створення чи після? Це одне з перших запитань, яке пролунало в Срібному під час семінару «Основи стратегічного планування», що проводився в селищній раді 18 жовтня. Учасники – штатні працівники виконкому, старости, депутати селищної та районної рад. Відповідь срібнянців – звичайно, краще до. Втім практика в Україні поки що є іншою.

Аби наблизити бажане слухачі розібрали засади стратегічного планування, чим воно відрізняється від перспективного, практику застосування – українську та європейську. Надалі докладно зупинилися на нормативно-правовій базі планування стратегічного характеру в Україні, зрештою – на методиці розробки стратегій громад. Срібняців зокрема цікавилися – чи правда, що з нового року до нинішньої ціни розробки генеральних планів населених пунктів застосовуватиметься коефіцієнт на збільшення; чи підлягатимуть тепер стратегічній екологічній оцінці стратегії розвитку громад у цілому – чи йдеться про проекти, реалізацію яких вона передбачає; яку допомогу можна отримати для розробки стратегії розвитку громади і хто її може надати; як довго триває розробка цього документу.

Вже після навчання поспілкувалися з профільними працівниками виконкому про перші кроки, необхідні для старту стратегування, зокрема, збір даних для соціально-економічного аналізу та проведення соціологічного дослідження. Необхідні форми те методичні роз`яснення громада отримала для ознайомлення.

 

      Час оприлюднення: 19 жовтня 2018 року.
Виконавець: Бойко В.М.
конт. тел.: (0462) 676 052