Професійна програма підвищення кваліфікації з англійської мови

  Навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації з англійської мови за напрямом 6.020303 «Філологія» розпочалося в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 29 жовтня 2018 р. До участі в ньому запрошені спеціалісти апарату, управлінь та відділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та місцевих рад, на яких покладено обов’язки щодо питань європейської та євроатлантичної співпраці.

  Під час першої сесії, що триватиме з 29 жовтня до 9 листопада, державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування на матеріалах з англійської мови опрацьовуватимуть складові європейської інтеграції України та питання державної допомоги (захист від конкуренції) як одного з її пріоритетних напрямків. Обговорюватиметься специфіка державного управління; принципи належного врядування в європейському просторі; структура інституцій ЄС та засади європейської інтеграції. Увага присутніх звертатиметься на засади конкурентної політики, поняття конкуренції, її обмеження та визначення антиконкурентної поведінки; види монополій, захист від них та засади антимонопольної політики. Також тематика занять охоплюватиме питання економічного розвитку, економічної інфраструктури, організації виробництва, спаду економіки та безробіття; понять комерційного та підприємницького права.

  Робота над граматикою англійської мови передбачатиме розгляд форм минулого (Past), теперішнього (Present), майбутнього (Future) часу; модальних дієслів can/could/be able to, may/might, will/would, shall, should, ought to, must, need, та синонімів, що мають модальне значення. Водночас учасники навчання зможуть засвоювати отримані знання, спілкуючись між собою під час ситуацій, пов’язаних з діловим та повсякденним середовищем. Сюди відноситься налагодження комунікації, ведення переговорів, досягнення домовленостей, управління конфліктом, вирішення проблем, скарг, прийняття рішень, а також спілкування по телефону, у відрядженні, під час подорожей різними видами транспорту, засідань, ділових зустрічей та конференцій.

  Час оприлюднення: 30 жовтня 2018 р.

  Виконавець:Казіміров Д.В.

  конт. тел.: (0462) 676 052