Енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії

   Про використання альтернативних джерел, енергозберігаючі технології, оптимізацію схем теплопостачання населених пунктів йдеться під час тематичного короткотермінового семінару, який проводиться 13 – 14 листопада в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації для представників виконкомів рад об’єднаних територіальних громад.

 Висвітлюються положення нормативно-правової бази з питань енергозбереження; сучасний стан запровадження енергоефективних заходів в області; реформування у сфері енергоефективності та види державної підтримки по запровадженню енергоефективних заходів. Присутні ознайомляться з прикладами утеплення бюджетних будівель та проблемами, які виникають при утепленні.

   Подальша розмова йтиме про необхідні умови залучення фінансування громадами (енергетичний сертифікат, енергетичний паспорт); енергоаудит житлових будівель; алгоритм отримання грантового фінансування, головних донорів та джерела його залучення; програми кредитування комунальних підприємств по запровадженню енергоефективних заходів.

 Учасники обговорення дізнаються про особливості використання фотоелектричних перетворювачів («сонячних панелей») в якості джерела електричної енергії, «зелений» тариф; досвід розробки та впровадження схеми оптимізації системи теплопостачання та ефективного управління тепловим господарством.

    Час оприлюднення: 13 листопада 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: (0462) 676 052