Дотримання вимог чинного законодавства щодо ведення бухгалтерського обліку та складання звітності по виконанню бюджетів та кошторисів бюджетних установ. Координація діяльності головних бухгалтерів бюджетних установ

      Під такою назвою в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочався тематичний короткотерміновий семінар для державних службовців територіальних органів Державної казначейської служби України  у Чернігівській області. У відкритті навчання взяли участь начальник Головного управління ДКСУ у Чернігівській області Анатолій Літош, заступник начальника Олена Шумар та директор Центру Володимир Бойко.

      Впродовж 21 – 23 листопада учасники семінару ознайомляться з низкою питань, пов’язаних з обслуговуванням розпорядників, одержувачів бюджетних коштів, виконанням державного та місцевих бюджетів. Мова йтиме про казначейське обслуговування міжбюджетних трансфертів у 2018 році, особливості перерахування, використання  та повернення коштів; формування потреби у фінансовому ресурсі та використання встановлених лімітів та наданих підкріплень СЄКР Управліннями казначейства області; відкриття/закриття рахунків в органах Казначейства: нормативно-правове забезпечення та документальне оформлення.

        Висвітлюватимуться організаційні заходи щодо забезпечення своєчасного та якісного надання  органами Казначейства звітності  про виконання бюджетів та прийняття звітності від розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, проблемні питання звітності та можливі шляхи їх урегулювання; організація бухгалтерського обліку та складання звітності про виконання кошторису в органах Казначейства; актуальні  питання щодо   складання звітності про виконання державного бюджету та прийняття звітності від розпорядників  та одержувачів бюджетних коштів в АС «Є-Звітність». Також говоритиметься про організацію роботи Управлінь Казначейства,  як Замовників у разі здійснення закупівель товарів, робіт та послуг у системі електронних закупівель; недоліки в організації роботи УДКСУ, виявлені під час проведення внутрішніх аудитів в 2018 році; оцінювання результатів службової діяльності (етапи і приклади); особливості відповідальності за вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень.

    Під час практичних занять увага присутніх звертатиметься на оновлені правила діловодства; додержання вимог законодавства про мови державними службовцями під час виконання ними службових обов’язків; управління особистою ефективністю; психологічні засади продуктивності ділового спілкування та управління конфліктними ситуаціями.

       Час оприлюднення: 21 листопада 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: 676- 052