Забезпечення ефективності запобігання корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування

    Тематичний короткотерміновий семінар з питань запобігання корупції пройшов у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 29 листопада 2018 р. Серед присутніх – керівники та спеціалісти структурних підрозділів головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області.

       Під час семінару висвітлювався вітчизняний та зарубіжний досвід боротьби з корупцією; положення чинного антикорупційного законодавства України (ЗУ «Про запобігання корупції») та інших нормативно-правових актів. Слухачі мали нагоду оновити свої знання щодо особливостей відповідальності за вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень; порядку врегулювання конфлікту інтересів. Практична складова семінару стосувалася психологічних аспектів запобігання корупційним правопорушенням в органах державної влади та місцевого самоврядування.

        Час оприлюднення: 29 листопада 2018 року.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: (0462) 676 052

Голодомор 1932–1933 років – наша печаль і скорбота

    Про Голодомор 1932–1933 рр. як геноцид та цілеспрямовану спецоперацію проти українського народу говорилося під час тематичної зустрічі, яка пройшла в рамках тематичного короткотермінового семінару «Основні аспекти організації діяльності посадовця» 23 листопада 2018 р. З державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування спілкувався представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко.

   У XX ст. український народ пережив три смертоносні голодомори, причиною яких стала злочинна політика комуністичного режиму, спрямована на примусове вилучення продовольства у селян незважаючи на посуху чи повоєнну розруху. Поряд з нищенням української інтелігенції та церкви, комуністична влада застосувала голод як зброю проти українських селян – як незалежних господарів, носіїв традицій, української мови, фольклору та пісні.

   Окрім мільйонів, загиблих від голодної смерті, Україна отримала ще одну травму у вигляді  постгеноцидного суспільства. Був завданий удар по людській психіці, загальнолюдських цінностях, і саме ця трагедія спричинила втрату наступними поколіннями українців консенсусу щодо власної ідентичності, історії та культурних цінностей. Але Україна поступово одужує від завданих травм, і незважаючи на драматизм подій останніх років, процес консолідації української нації значно прискорився.

    Час оприлюднення: 24 листопада 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: (0462) 676 052

Основні аспекти організації діяльності посадовця

    Під такою назвою в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 23 листопада пройшов тематичний короткотерміновий семінар для працівників апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, міст обласного значення, апаратів райдержадміністрацій, виконавчих апаратів районних рад, структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

     Учасники семінару ознайомилися з основними завданнями та організацією роботи з документами в органах влади відповідно до вимог з Інструкції з діловодства; основними вимогами до організаційно-розпорядчих та аналітичних документів; засадами планування роботи та робочого часу державного службовця. Тренінгова складова семінару була присвячена етичним вимогам до діяльності посадовця та стратегіям поведінки під час виникнення та усунення конфліктних ситуацій. У форматі зустрічі за «круглим столом» обговорювалися питання організації контролю за станом реагування на запити та звернення народних депутатів України, депутатів місцевих рад усіх рівнів.

         Час оприлюднення: 23 листопада 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: (0462) 676 052