В Корюківській міській раді відбувся семінар на тему «Запровадження системи электронного документообігу в органах державної виконавчої влади та місцевого самоврядування» для праівників апарату виконавчого комітету ради об’єднаної територіальної громади старости, депутатів міської ради. Основною темою було питання запровадження сучасних інформаційних технологій в роботу органу місцевого самоврядування.
У заході брав учать начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення облдержадміністрації Олександр Клименок. У семінарі були висвітлині переваги електронного документообігу на прикладі системи документообігу обласної державної адміністрації. Багато питань слухачів стосувалися також подання електронних декларацій. Технічну частину цієї процедури Олександр Миколайович висвітлив окремо.
Час оприлюднення: 3 грудня 2018 р.
Виконавець: Шакун О.О.
конт. тел.: (0462) 676 052

Як налагоджувати роботу сайту органу влади та висвітлення його діяльності в соцмережах?

      Саме про це йшлося під час короткотермінового семінару «Організація роботи сайту органу влади, електронного документообігу та висвітлення діяльності в соціальних мережах», який проходив у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 29 – 30 листопада. Серед запрошених –спеціалісти структурних підрозділів облдержадміністрації, райдерж-адміністрацій, Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької, Новгород-Сіверської міських рад, апарату виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, відповідальні за роботу сайту та висвітлення діяльності органу влади.

   Обговорювалися принципи висвітлення роботи органу влади та налагодження співпраці зі ЗМІ; основні аспекти ведення сторінки органу влади у мережі Facebook; правила інформаційної безпеки, безпечного поводження в Інтернеті та безпечного зберігання даних. Увага присутніх зверталася на культуру спілкування в Інтернеті та практику комунікацій для органу влади.

      Окрім цього, висвітлювалися можливості щодо застосування інформаційних технологій в державному управлінні, ведення електронного документообігу в органі влади; вимоги та заходи до забезпечення захисту державних інформаційних ресурсів та інформації.

          Час оприлюднення: 30 листопада 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Реформування місцевого самоврядування в Україні: стан та зміни, що очікуються

        Тематичний короткотерміновий семінар щодо очікуваних змін у місцевому самоврядуванні пройшов у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 29 – 30 листопада. Навчання проводилося для заступників голів об’єднаних територіальних громад, працівників апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад.

     Висвітлювалися основні аспекти ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування», підзаконні нормативно-правові акти з питань проходження служби в органах місцевого самоврядування; питання кадрового забезпечення служби в органах місцевого самоврядування та дисциплінарної відповідальності посадових осіб.

       Увага слухачів зверталася на здійснення стратегічної екологічної оцінки в процесі формування документів державного планування; питання реформування первинної та вторинної ланки медичної допомоги в області та новації міністерства юстиції України, спрямовані на підвищення рівня правової обізнаності та грамотності громадян.

           Час оприлюднення: 30 листопада 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052