Дисциплінарна відповідальність державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Врегулювання конфлікту інтересів

 Практичні аспекти державної політики у сфері додержання встановлених правових та соціальних норм при виконанні функцій держави та місцевого самоврядування були розглянуті в ході тематичного короткотермінового семінару – тренінгу «Дисциплінарна відповідальність державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Врегулювання конфлікту інтересів», який відбувся у Деснянській районній у м. Чернігові раді 18 січня 2019 року.

 Слухачі ознайомились із практичними аспектами застосування нормативно-правових актів, що регулюють питання притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб місцевого самоврядування.

 В процесі тренінгу були розглянуто способи запобігання та врегулювання конфлікту інтересів при виконанні особою службових чи представницьких повноважень з метою запобігання впливу  на об’єктивність чи неупередженість прийняття рішень та вчинення дій під час виконання наданих повноважень.

 Час оприлюднення: 18 січня 2019 р.

Виконавець: Левченко Н.

конт. тел.: (0462) 676 052

 

У Луцьку презентували книгу В. Малиновського «Публічна служба в Україні»

 Презентація книги професора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Валентина Малиновського «Публічна служба в Україні» та біобібліографічного покажчика праць до 60-річчя вченого відбулася 17 січня 2019 р. До привітань на адресу ювіляра долучилися державні службовці, науковці, керівники та співробітники інституцій підвищення кваліфікації Луцька, Львова, Херсона, Чернівців та Чернігова.

 Вихід к ниги «Публічна служба в Україні» приурочений до 100-річчя державної служби в Україні. За словами автора вона була написана за дев’ять місяців. Учасники зустрічі в свою чергу відзначили новаторський характер книги, яка стала першим підручником для спеціальності «Публічне управління та адміністрування». В ньому представлена необхідна теоретична та законодавча база щодо поняття «публічна служба», її організаційно-правові та практичні аспекти. Автором запропонована класифікація з шести видів публічної служби та їх основні характеристики. Все це має відіграти важливу роль у просуванні ідей публічної служби, нового місцевого самоврядування та має прискорити прийняття відповідних норм у законодавстві.