Професійна програма підвищення кваліфікації

 28 січня в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалися навчання одночасно для бухгалтерів сільських, селищних, міських рад (перша сесія) та за напрямом підготовки 6.020303 «Філологія» (англійська мова) для спеціалістів апарату, управлінь та відділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та місцевих рад, на яких покладено обов’язки щодо питань європейської та євроатлантичної співпраці.

 Насамперед учасники навчання взяли участь у «круглому столі», присвяченому 100-річчю Соборності України та 101-ій річниці бою під Крутами. В такому ж форматі обговорювалися новації міністерства юстиції України в сфері державної реєстрації актів цивільного стану та функціонування загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО».

 Тематика наступних зустрічей для бухгалтерів охоплюватиме положення антикорупційного, бюджетного законодавства; фінансові аспекти процесу децентралізації та здійснення закупівель окремих груп товарів та послуг. Під час практичних занять висвітлюватимуться засади проектного менеджменту; писемного ділового мовлення; розвитку комунікативної компетентності працівника публічної служби; застосування електронних таблиць Місrosoft Ехсеl у веденні бухгалтерського обліку; користування електронною поштою та пошуковими системами мережі Internet.

  Навчання з англійської мови також включає в себе серію практичних занять, під час яких держслужбовці та посадові особи місцевого самоврядування розглядатимуть питання, що стосуються європейської інтеграції України. Сюди відноситься: структура Європейського союзу та інституцій ЄС; специфіка державного управління; принципи належного врядування в європейському просторі та державна допомога (захист від конкуренції) як один із пріоритетних напрямків європейської інтеграції.

 Увага слухачів звертатиметься на загальні засади конкурентної політики; поняття «антиконкурентна поведінка», «обмеження конкуренції», «види монополій», «монопольна діяльність», «монополістична конкуренція», «антимонопольна політика», «економічна інфраструктура», «виробництво», «економічний розвиток», «спад економіки і безробіття», «комерційне та підприєм ницьке право», «інтелектуальна власність», «авторське право», «патент», «торгова марка», «спільне підприємство» тощо.

  Робота з граматикою англійської мови передбачатиме опрацювання форм минулого (Past, PastPerfect), теперішнього (Present), майбутнього (Future) часу та модальних дієслів (can/could/be able to, may/might, will/would, ought to, must, need etc). Державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування опановуватимуть засади ділового та повсякденного спілкування (привітання, встановлення контакту, ведення переговорів досягнення домовленості; розмови по телефону; управління конфліктом, вирішення проблем, скарг, прийняття рішень, вибачення; спілкування у відрядженні, в аеропорті, на залізничній станції, в готелі, на конференції; міжкультурна комунікація у сфері бізнесу; участь у засіданнях, ділових зустрічах, переговорах, обмін інформацією, висловлення згоди/незгоди, пропозиції).

 Час оприлюднення: 28 січня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052