Староста – місцевий лідер

Про професійні та особистісні компетенції старости об’єднаної територіальної громади йшлося під час семінару, який проходив у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 26 – 28 лютого 2019 р.

Старости ОТГ ознайомлювалися з фінансово-економічними аспектами децентралізації; положеннями ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування»; особливостями регуляторної діяльності органів місцевого самоврядування та новаціями міністерства юстиції України (функціонування загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО»). Водночас висвітлювалися положення сучасного земельного законодавства; особливості реалізації повноважень старост, зокрема тих, що стосуються вчинення нотаріальних дій.

Увага слухачів зверталися на малі форми сільськогосподарського підприємництва на селі; перспективні види несільськогосподарської діяльності у сільській місцевості; можливості та порядок фінансування заходів з енергоаудиту будівель та забезпечення енергозбереження.

Практична  сторона семінару стосувалася можливостей застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в роботі старост; ведення публічних комунікацій для органів влади та органів місцевого самоврядування. Також  у форматі тренінгів учасники семінарі визначали ключові складові для налагодження ефективної комунікації та лідерства на місцевому рівні.

Час оприлюднення: 28 лютого 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: (0462) 676 052

Організація соціального захисту населення та надання соціальних послуг в об’єднаній територіальній громаді. Соціальний діалог

Про забезпечення соціального захисту та надання соціальних послуг різним категоріям населення йшлося під час тематичного короткотермінового семінару «Організація соціального захисту населення та надання соціальних послуг в об’єднаній територіальній громаді. Соціальний діалог», проведеного Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 28 лютого. Серед присутніх – працівники апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад (Вертіївська, Іванівська, Хмільницька, Новобілоуська, Киїнська, Тупичівська сільські ради; Куликівська, Олишівська, Гончарівська, Михайло-Коцюбинська селищні ради; Городнянська міська рада).

Під час зустрічей за участю фахівців Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації висвітлювалися особливості налагодження соціального діалогу; порядок призначення державних допомог та організація надання соціальних послуг.

Водночас обговорювалися питання надання пільг окремим категоріям громадян, соціального захисту осіб з інвалідністю та учасників антитерористичної операції. Окрім цього, було проаналізовано реалізацію державної політики з питань соціального захисту осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Час оприлюднення: 28 лютого 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: (0462) 676 052