Державна служба: можливості для молоді

 Прагнете робити великі зміни, подбати про власне майбутнє та своєї держави – тоді вам на державну службу! Саме таким гаслом привітали студентів Чернігова та Ніжина представники керівництва області на установчій зустрічі, що традиційно проводиться перед початком семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи». Спілкування відбувалося 5 березня 2019 р. в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

 «На перший погляд державна служба – це будівля, де багато чиновників, документів та нецікавої роботи. Але це можливість створювати, будувати, жити справжнім життям. Для цього варто потрібно навчитися віддавати. Вле якщо завдяки вашій праці щось збудується чи хтось стане щасливішим, то й життя проходить недаремно,  –  наголосила в.о. керівника апарату облдержадміністрації Ірина Соломаха.

 Радник голови обласної ради Дмитро Никоненко розповів молодим  людям про перебіг процесів децентралізації в області, де вже працює 39 ОТГ, ще шість очікують на свої перші вибори. Це великі зрушення в організації управління, тому як ніколи в місцевому самоврядуванні потрібні люди, здатні розвивати свої громади.

 «Для успішної реалізації реформ необхідні активні люди, які креативно мислять та швидко навчаються. Тому надія покладається саме на вас», – зауважила  заступник начальника Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби в місті Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Ірина Галайко. Вона розповіла про умови участі, порядок проведення конкурсів на заміщення посад державної служби, соціальні гарантії державних службовців відповідно до закону України «Про державну службу».

 «Для більшості громадян образ чиновника є негативним та асоціюється зі словом “бюрократ”. Певною мірою наш семінар покликаний спростувати це уявлення, показати складність та водночас необхідність владних структур, важливість та цінність роботи службовців. Під час навчання ми обговорюємо те, про що в університетах не розповідають. Це можливість подивитися на роботу владних інституцій під іншим кутом зору, а також, за інших рівних обставин, є перевагою для кандидатів на посади державної служби чи місцевого самоврядування», – наголосив  директор Центру Володимир Бойко.

 Студенти складали мотиваційний лист, проходили тестування на предмет знання Конституції України та основоположних законів України. За  три тижні – початок навчання.

 

Час оприлюднення: 6 березня 2019 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Ділове українське мовлення у сфері державного управління

 За програмою постійно діючого семінару «Ділове українське мовлення у сфері державного управління» в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 5 березня проходило друге заняття для спеціалістів апарату, управлінь та відділів обласної державної адміністрації, виконавчого апарату обласної ради.

  Під час практичних занять увага присутніх зверталася на ділові папери як засіб писемної професійної комунікації та загальні вимоги до складання та оформлювання організаційних документів та документів щодо особового складу; висвітлювалися особливості культури спілкування в мережі Інтернет та Культури усного ділового спілкування. Окрім цього, на конкретних прикладах були проаналізовані типові помилки в усному та писемному діловому мовленні державного службовця та посадової особи.

 Час оприлюднення: 5 березня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: (0462) 676-052