Як залучати інвестиції на території?

 Шляхи вирішення цього важливого для розвитку громад питання розглядають учасники тематичного короткотермінового семінару, який  розпочався у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для працівників апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, міст обласного значення, апаратів райдержадміністрацій, виконавчих апаратів районних рад.

 Протягом 27-28 березня будуть обговорені питання, які стосуються залучення бюджетних коштів в розвиток громади, створення інвестиційного клімату, формування інструментів залучення інвестицій та підготовка інвестиційних пропозицій, маркетинг території та промоція громад, оцінювання  гендерного впливу програм і проектів розвитку громад. Окрім цього, слухачі ознайомляться з польським досвідом роботи з інвесторами.

 Учасників семінару цікавлять аспекти міжнародного досвіду роботи з іноземними інвесторами та практика залучення коштів національних і міжнародних програм, стандарти обслуговування та професійного супроводу інвестора, напрямки та шляхи розвитку малого підприємництва у сільській місцевості.

 Зі слухачами поспілкуються спеціалісти Управління інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації, Агенції регіонального розвитку Чернігівської області, Чернігівського національного технологічного університету, Чернігівського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», ГО «Центр сприяння розвитку громад».

 Час оприлюднення: 27 березня 2019 р.

Виконавець: Левченко Н.

конт. тел.: (0462) 676-052

Служба в органах місцевого самоврядування та робота виконкому ради громади

 За програмою постійнодіючого семінару «Особливості служби в органах місцевого самоврядування, управління персоналом та організація роботи виконкому ради громади» в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалося навчання для керуючих справами апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад.

 Під час першого заняття, що проходить 26 – 27 березня, учасники семінару ознайомляться з положеннями відповідного законодавства щодо служби в органах місцевого самоврядування; особливостями організації діяльності виконавчого комітету ради. Водночас обговорюватимуться регламент, планування роботи виконкому ради ОТГ та особливості регуляторної діяльності органів місцевого самоврядування.

 Практична складова навчання охоплюватиме питання культури усного та писемного ділового мовлення посадовця; корпоративної культури та іміджу посадової особи місцевого самоврядування. Також висвітлюватимуться психологічні особливості процесу управління в умовах змін; причини виникнення, стратегії та способи розв’язання конфліктів на службі в органах місцевого самоврядування.

 Час оприлюднення: 26 березня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: (0462) 676 052

 

Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи

 Тематичний короткотерміновий семінар для студентів випускних курсів вищих навчальних закладів Чернігова та Ніжина розпочався в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Зі вступним словом до присутніх звернувся директор Центру, кандидатом історичних наук Володимиром Бойком, який розповів присутнім про систему підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

 З 25 по 29 березня 2019 р. молоді люди, які зацікавилися роботою в органах влади, беруть участь у серії тематичних зустрічей та «круглих столів», спілкуючись з керівниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їхніх структурних підрозділів. Мова йде про традиції публічного управлінні в Україні; нормативно-правове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування; основні положення законодавства України про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування, антикорупційного законодавства; законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію»»; порядок підготовки та прийняття нормативно-правових актів на загальнодержавному та місцевому рівні.

 Учасники семінару ознайомляться із засадами реформування територіального устрою України, перебігом процесів децентралізації та реформи місцевого самоврядування; основними напрямами бюджетної, податкової, державної гуманітарної та соціальної політики; станом промисловості та сільського господарства в області; практикою діяльності районних державних адміністрацій, районних рад та об’єднаних територіальних громад; роботою органів влади зі зверненнями громадян; особливостями роботи органів Державного реєстру виборців; організаційним забезпеченням діяльності місцевих рад. Також висвітлюються особливості етики; гендерні аспекти, стратегії поведінки, причини виникнення та шляхи подолання конфліктів на роботі в органах державної влади та місцевого самоврядування.

 Наступного тижня студенти пройдуть стажування на базі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування; відвідають Верховну Раду України, комітети з питань науки і освіти; з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму; ознайомляться з діяльністю Національного агенства України з питань державної служби.

 За результатами навчання, стажування та підсумкового тестування учасники програми отримають відповідні свідоцтва, а згодом зможуть взяти участь у конкурсах на заміщення вакантних посад в органах місцевої влади.

 Час оприлюднення: 26 березня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: (0462) 676-052