Засади та організація міжмуніципального співробітництва

 Про засади та напрямки міжмуніципального співробітництва, його значення в розвитку інфраструктури та соціальної сфери територіальних громад йдеться під час семінару, який проводиться в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 2 – 3 квітня 2019 р. для сільських, селищних голів та секретарів відповідних рад. З вступним словом до учасників заходу звернулися начальник Управління інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності облдежрадміністрації Юрій Сухомлин та директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

 Представники органів місцевого самоврядування дізнаються про форми державної підтримки співробітництва громад та залучення бюджетних коштів у проекти розвитку в умовах бюджетної децентралізації. Вони ознайомляться із законодавчим забезпеченням та сферами, в яких можуть бути реалізовані проекти співробітництва громад та особливостями управління об’єктами комунальної власності в сільських громадах.

 Практична складова семінару стосуватиметься залучення фінансових інструментів для забезпечення такої співпраці та здійснення необхідних процедур щодо укладання договорів про співробітництво громад. Зокрема, обговорюватиметься досвід спільних проектів громад, для реалізації яких залучатимуться ресурси ДФРР. Водночас йтиметься про можливості співробітництва органів місцевого самоврядування з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями.

 Час оприлюднення: 2 квітня 2019 р.

Виконавець: Левченко Н.

конт. тел.: (0462) 676 052

ІНФОРМАЦІЯ

про підвищення кваліфікації державних службовців органів виконавчої влади та посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій

упродовж І кварталу 2019 року

Протягом січня – березня 2019 року діяльність Центру спрямовувалася, в першу чергу, на виконання своїх статутних завдань, а також Плану-графіка підвищення кваліфікації кадрів, затвердженого спільним розпорядженням голови  облдержадміністрації і голови обласної ради від 18 грудня 2018 р. № 96 та погодженого Національним агентством України з питань державної служби, в тому числі інших нормативно-правових актів.

Навчання в Центрі проходило за визначеними чинним законодавством України видами підвищення кваліфікації відповідно до затверджених навчально-тематичних планів та розкладів занять.

Так, протягом І кварталу 2019 року в Центрі підвищили кваліфікацію –1361 слухачів. З них:

  • державних службовців місцевих органів виконавчої влади – 665;
  • державних службовців територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в області – 45 (за договорами);
  • посадових осіб місцевого самоврядування – 643 (у тому числі депутатів місцевих рад – 77);
  • представників державних підприємств, установ і організацій – 8.

Слухачі Центру підвищували свою кваліфікацію упродовж І кварталу ц.р. за такими видами навчання:

  • за професійними програмами – 78 слухачів (24 – державний службовець, 54 – посадових осіб місцевого самоврядування);
  • за програмами тематичних короткострокових семінарів – 411 слухач (192 – державних службовця, 211 – посадових осіб місцевого самоврядування, 8 – представників державних підприємств, установ і організацій);
  • за програмами тематичних короткострокових семінарів-тренінгів – 422 слухача (98 – державних службовців, 324 – посадових осіб місцевого самоврядування);
  • за програмами постійно діючих тематичних семінарів – 450 слухачів (396 – державних службовців, 54 – посадових осіб місцевого самоврядування).