Публічні закупівлі: від теорії та практики

Семінар з питань проведення публічних закупівель проводиться в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 9 по 12 квітня 2019 р. Висвітлюватимуться положення нормативно-правової бази (ЗУ «Про публічні закупівлі»); функціонування системи закупівель в Україні; теоретичні та практичні аспекти здійснення допорогових закупівель з використанням системи Prozorro та робота електронного аукціону; види процедур закупівель та умови їхнього застосування; затверджені форми документів у сфері публічних закупівель; перелік документів та строки оприлюднення інформації; оприлюднення інформації в системі “Prozorro” та застосування електронного цифрового підпису.

Подальша мова йтиме про планування закупівель як передумову здійснення процедур закупівель. Говоритиметься про визначення потреби та очікуваної вартості закупівлі; аналіз ринку; формування річного плану закупівель та додатку до нього; внесення змін до річного плану закупівель; порядок визначення предмета закупівлі та єдиний закупівельний словник ДК 021:2015.

Учасники семінару дізнаються про повноваження та функції тендерного комітету, уповноваженої особи; створення централізованих закупівельних організацій; вимоги до змісту тендерної документації; технічної специфікації, опис предмета закупівлі; встановлення кваліфікаційних критеріїв; надання роз’яснень та внесення змін до документації конкурсних торгів. Обговорюватимуться питання щодо виду тендерного забезпечення; умов забезпечення пропозиції; неповернення забезпечення, перевірки дійсності забезпечення; контролю та відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель; звітності щодо здійснення закупівель; порядку оскарження процедур та організації громадського контролю у сфері закупівель.

Увага присутніх звертатиметься на порогові показники при здійсненні закупівлі; оголошення про проведення відкритих торгів; строк для подання пропозицій, етапи відкритих торгів (загальна схема), період подачі пропозицій, зміни до тендерної документації, аукціон, період кваліфікації, визначення переможця та укладання договору. Також розглядатимуться етапи відкритих торгів з публікацією англійською мовою; підстави до застосування та створення нецінових критеріїв; умови застосування, особливості проведення конкурентного діалогу.

Окрім цього, наводитимуться аналітичні інструменти для контролю та моніторингу публічних закупівель (система ризик-індикаторів DOZORRO; модуль аналітики –bi.prozorro.org); форми, зміст та особливості підготовки звітної документації; умови відповідальності за порушення вимог, встановлених законодавством у сфері публічних закупівель; функції органів уповноважених на здійснення контролю у сфері закупівель; нормативні акти, що регулюють питання здійснення контролю за дотриманням законодавства у сфері публічних закупівель; порядок здійснення моніторингу публічних закупівель; відповідальність членів тендерного комітету, уповноважених осіб.
Програмою семінару запланована серія практикумів, під час яких слухачі відпрацьовуватимуть проведення процедури відкритих торгів; закупівлі розподілу та постачання електроенергії, теплової енергії, гарячого водопостачання; закупівлі інших товарів, послуг, робіт за переговорною процедурою закупівлі; складатимуть тендерну документацію відповідно до вимог щодо документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством.

Час оприлюднення: 9  квітня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: 676- 052