Земельне законодавство України та практика його застосування

За програмою тематичного короткотермінового семінару «Земельне законодавство України та практика  його застосування» в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалося навчання для землевпорядників апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад та сільських рад.

Впродовж 10 – 12 квітня відбудеться низка тематичних зустрічей, під час яких висвітлюватиметься роль містобудівної документації в розвитку сільського населеного пункту та проблематика територіального планування; розмежування повноважень щодо розпорядження земельними ділянками за межами населених пунктів та порядок надання в оренду об’єктів; особливості державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Практичний компонент семінару охоплюватиме ряд питань, що стосуються планування розвитку землекористування територіальних громад. Зокрема, йтиметься про законодавче забезпечення планування; планування розвитку землекористування в межах і за межами населених пунктів; інформаційне забезпечення планування (збір та формування відомостей про межі рад та населених пунктів в межах громади; про комунальну, приватну і державну власність на землю; про власників землі, землекористувачів, в т.ч. орендарів; про склад угідь); про обмеження у використанні земель; дотримання пам’яткоохоронного законодавства під час відведення земельних ділянок та використання земель природно-заповідного фонду.

Землевпорядники отримають також практичні поради щодо розробки проектів формування землеволодінь та землекористувань; перспективних планів територіального розвитку землекористування (зонування земель) в межах громад; формування земель комунальної власності в проектах землеустрою щодо відновлення меж населених пунктів та їх реєстрації в державному земельному кадастрі; проектів формування землеволодінь та землекористувань.

Час оприлюднення: 10 квітня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: (0462) 676 052