Правові та практичні аспекти здійснення публічних закупівель в України

  Зміни в законодавстві щодо здійснення публічних закупівель, планування закупівель, особливості оформлення тендерної документації та інші нюанси проведення процедур публічних закупівель обговорювалися під час семінару «Правові та практичні аспекти здійснення публічних закупівель в Україні», проведеного Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 18 квітня. Участь у заході взяли представники головних розпорядників бюджетних коштів, відповідальні за проведення закупівель.

 Під час семінару розглядалися зміни в законодавстві щодо закупівель, які відбулися впродовж 2018 – 2019 рр. (постанови НКРЕКП щодо ринку електроенергії; накази та інструкції ДП «Прозорро» щодо використання системи електронних закупівель тощо). Увага присутніх зверталася на ключові підходи на формування річного плану закупівель та строки його оприлюднення; визначення очікуваної вартості закупівлі, де також вказувалося на необхідність аналізу ринкових цін з метою своєчасного реагування на зміну вартості та уникнення матеріальних збитків для держави.

 Учасникам зустрічі були представлені результати моніторингу закупівель, здійсненого територіальними органами Держаудитслужби, та, зокрема, порушення у процедурах закупівель, виявлені під час його проведення. Подальша мова йшла про законодавче забезпечення та  особливості укладання договорів у допорогових та надпорогових закупівлях (відповідно до положень  ЗУ «Про публічні закупівлі», Господарського та Цивільного кодексів) та механізм застосування оперативно-господарських санкцій проти недобросовісних постачальників.

 Час оприлюднення: 19 квітня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Основні завдання та організація роботи з документами в органах місцевого самоврядування

про це йшлося на виїзному семінарі-тренінгу, який провів Центр підвищення кваліфікації кадрів для працівників виконавчого комітету, старост, депутатів Бобровицької міської ради.

У своєму виступі Негода Олександра Іванівна – заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради  розповіла посадовцям про актуальні питання, що стосувалися організації діяльності виконавчого комітету  ради: структури виконавчого органу ради; регламенту та планування роботи органу місцевого самоврядування; підготовки та проведення засідань виконкому та сесій;  роботи постійних депутатських комісій.

Про вимоги щодо підготовки організаційно-розпорядчих документів (статутів, положень, інструкцій, правил, порядків, регламентів, штатних розписів), їх відповідності уніфікованим формам документів, встановленим державними стандартами на документацію та іншими нормативно-правовими актами, що містять вимоги до побудови форм і правил створення документів  в органах місцевого самоврядування йшлося у виступі Підгайного Петра Михайловича – заступника директора Центру, магістра державної служби.

      Час оприлюднення: 22 квітня 2019 року.
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052