«Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації. Гендерне проектування»

Тематичний короткотерміновий виїзний семінар-тренінг з такою темою відбувся у Михайло-Коцюбинській територіальній громаді.

Разом з головним спеціалістом відділу з питань молоді та організації оздоровлення дітей Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Яланською Анастасією Павлівною учасники тренінгу розглянули практичні аспекти здійснення державної молодіжної політики в територіальній громаді. Зокрема, акцентували увагу на необхідності створення молодіжних громадських організацій з метою залучення дітей та молоді до громадської діяльності, організації дозвілля як запоруки формування здорового і активного способу життя. Представник Департаменту поінформувала слухачів про оголошення і проведення обласних, загальнодержавних та міжнародних конкурсів, тренінгів, інших соціальних, просвітницьких,  та культурних заходів, про переваги таких заходів для розвитку молодіжних ініціатив, про умови участі та отримання фінансування молодіжних проектів.

Досвідом організації роботи з молоддю та перспективними напрямками діяльності Чернігівського обласного молодіжного центру поділився з учасниками тренінгу Котеленець Олег Олександрович – начальник відділу молодіжної роботи КУ «Чернігівський обласний молодіжний центр»  Чернігівської обласної ради.

Під час обговорення було розглянуто способи врахування гендерних аспектів при плануванні та здійсненні проектів, пов’язаних з реалізацією молодіжної політики.

Учасники тренінгу підкреслили важливість переходу до нових моделей роботи, які формують підходи «молодіжної участі» на противагу застарілих форм «роботи з молоддю».

Час оприлюднення: 24 квітня 2019 р.

Виконавець: Левченко Н.

конт. тел.: (0462) 676 052