Співпраця з польськими гмінами сприятиме зміцненню українського самоврядування

 

 Як польський досвід самоврядування може бути корисним для  розвитку українських територіальних громад? Про це можна буде дізнатися від войтів та бурмістрів Підкарпатського та Малопольського воєводств, що належать до Асоціації гмін басейну річки Віслока. 13 – 18 травня вони відвідають Чернігівщину з візитом, що отримав назву «День Європи – 2019: співпраця польських гмін та українських територіальних громад для зміцнення місцевого самоврядування».

 Впродовж тижня польські самоврядовці знайомитимуться з об’єднаними територіальними громадами області (Кіптівською, Менською, Сновською, Корюківською, Батуринською, Плисківською), місто Славутич, відвідуватимуть об’єкти промислової, соціальної та туристичної інфраструктури регіону.

 Представники польської делегації та їхні українські колеги обговорять напрямки та форми можливої співпраці під час «круглого столу» “Реалізація проектів регіонального розвитку на засадах міжмуніципального співробітництва: польський досвід” (м. Чернігів, 14 травня). 17 травня в Батурині очікується підписання договорів про співробітництво між польськими гмінами та територіальними громадами Чернігівщини.

 Заходи організовуються Сіверським інститутом регіональних досліджень у співпраці з Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, територіальними громадами області та Департаментом інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації.

 За довідками, будь ласка, звертайтесь до:

Володимир Бойко

+38098 1119353

volodimir.boyko@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=1158486491

 Дмитро Казіміров

+38063 9798184

dvk_dm@ukr.net

https://www.facebook.com/dmytro.kazimirov