Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України

   Про компетентнісний підхід у професіоналізації державної служби України; нормотворчу діяльність, кадрове забезпечення державної служби та служби в органах місцевого самоврядування йдеться під час першого заняття за програмою постійно діючого тематичного семінару «Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України». Навчання проводиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 28 по 30 травня для керівників апаратів райдержадміністрацій, керуючих справами виконавчих апаратів Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької, Новгород-Сіверської міських рад.

 З вітальним словом до учасників семінару звернулася керівник апарату обласної державної адміністрації, кандидат філософських наук Ірина Соломаха.

  «Закон для державного службовця понад усе», – наголосила Ірина Соломаха, звертаючи увагу присутніх на трансформації в системі органів державної влади та місцевого самоврядування, пов’язані з процесами децентралізації. Вона закликала керівників виконавчих структур дотримуватися законності та відкритості у своїй діяльності; виваженості в  прийнятті рішень та при взаємодії з органами місцевої влади.

  Наступна серія тематичних зустрічей стосуватиметься основних завдань та організації роботи з документами в органах виконавчої влади; контролю за станом реагування на запити та звернення народних депутатів України, депутатів місцевих рад усіх рівнів та організації роботи із зверненнями громадян в органах влади. Також висвітлюватимуться основні принципи функціонування системи професійного навчання державних службовців, її інституційна структура та засади дисциплінарної відповідальності державних службовців.

  В рамках семінару 29 травня відбудеться практичне виїзне заняття з метою ознайомлення з роботою Козелецької державної адміністрації. У форматі тренінгу учасники навчання дізнаються про психологічні особливості процесу управління в умовах змін та працюватимуть над формуванням персональних цілей в рамках теми управління особистою ефективністю.

 

Час оприлюднення: 28 травня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052