Соціальні послуги для сімей з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах: порядок надання та державні стандарти 

 

  Організація надання соціальних послуг сім’ям з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах; психологічні засади роботи з дітьми в таких сім’ях; порядок призначення соціальних виплат цим родинам та інші аспекти висвітлюються під час тематичного семінару, який проходить в Чернігові 29 – 30 травня 2019 р. Захід організований Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів спільно з Обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. До участі в навчанні запрошені спеціалісти та фахівці із соціальної роботи об’єднаних територіальних громад, які здійснюють соціальне супроводження сімей з дітьми, фахівці, які працюють з сім’ями, що опинились в складних життєвих ситуаціях та фахівці із соціальної роботи районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

  Насамперед у формі тренінгу учасники семінару з’ясовуватимуть причини та ознаки стресу у дітей різних вікових категорій та опрацьовуватимуть техніки стабілізації стану дитини. Подальша мова йтиме про теоретико-концептуальні засади оцінки потреб дитини та її сім’ї; реформування в системі інституційного догляду дітей та розвиток соціальних послуг для підтримки дітей та сімей на рівні громади.

  Під час інших зустрічей обговорюватимуться стратегія та міжнародні практики для ліквідації насильства над дітьми; розвиток послуги патронату в області, наставництво як ефективна форма допомоги дітям у соціалізації та адаптації до самостійного життя. Також говоритиметься про організацію сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; умови та порядок проведення атестації фахівців із соціальної роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

  Час оприлюднення: 29 травня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052