Додержання законодавства про працю, регулювання соціально-трудових відносин та питання оплати праці в об’єднаних територіальних громадах

    Короткотерміновий тематичний семінар з такою тематикою проходить у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів  з 12 по 13 червня 2019 р. для спеціалістів з питань праці об’єднаних територіальних громад.

     Практичні аспекти реалізації державної політики у сфері соціально-трудових відносин, особливості договірних відносин між працівником та роботодавцем висвітлюватимуть спеціалісти Управління праці та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Департаменту соціального захисту населення  Чернігівської обласної державної адміністрації. Мова йтиме також про соціальний захист працюючих у шкідливих та несприятливих умовах праці, осіб з інвалідністю і учасників ООС.

     Разом зі спеціалістами Управління Держпраці у Чернігівській області слухачі матимуть можливість обговорити актуальні питання, які стосуються додержання законодавства про працю і зайнятість населення, здійснення державного контролю у сфері охорони та гігієни праці.

    На важливості і актуальності соціального діалогу у сфері соціально-економічних  та трудових відносин  акцентуватимуть увагу слухачів спеціалісти Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області.

      Час оприлюднення: 12 червня 2019 року
Виконавець: Левченко Н.В.
конт. тел.: (0462) 676 052

Практичні аспекти застосування земельного законодавства України

    Про зміни в земельному законодавстві, що вступили в силу з 1 січня 2019 р.; порядок поводження із землями, що переходять з колективної в комунальну власність, господарськими дворами та іншими несільськогосподарськими угіддями йшлося під час виїзного семінару «Зміни в земельному законодавстві України», проведеного Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів на базі Бобровицької міської ради 11 червня.

   Участь у відкритті взяли міський голова Тетяна Ковчежнюк та секретар виконкому Наталія Сонець. Серед присутніх – працівники апарату виконкому ради об’єднаної територіальної громади, старости та депутати ради.

    Під час семінару висвітлювалися питання щодо встановлення  прав власності громадян на землю; оренди земель як складової розвитку земельних відносин та соціального захисту селян. Увага слухачів зверталася на  грошову оцінку земель населених пунктів та методику нормативної грошової оцінки земель. Проводив навчання Ігор Пузан – начальник управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області.

 

Час оприлюднення: 12 червня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: (0462) 676 052