В Сосницькій громаді говорили про запобігання корупції

  Виїзний семінар-тренінг «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» проведено Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 20 червня в Сосниці. До участі запрошувалися працівники  виконавчого комітету Сосницької об’єднаної територіальної громади, старости та депутати селищної ради.

  Увага присутніх зверталася на вітчизняний та зарубіжний досвід боротьби з корупцією; положення сучасного антикорупційного законодавства України (ЗУ «Про запобігання корупції»). Зокрема, йшлося про ознаки корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією; поняття «неправомірна вигода», «викривач корупції» та ін.

  Під час семінару висвітлювалися особливості відповідальності за вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень. Говорилося про умови настання кримінальної, адміністративної, дисциплінарної та цивільно-правової відповідальності. Також учасники семінару отримали практичні поради щодо запобігання та врегулювання  потенційного та реального конфлікту інтересів.

    Час оприлюднення: 21 червня 2019 року
Виконавець: Казіміров Д.
конт. тел.: (0462) 676 052