Про стратегічне планування говорили в Новгороді-Сіверському

   «Основи партисипативного стратегічного планування», ‒ такий семінар 3 липня проведено Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в Новгороді-Сіверському спільно з міською радою.

   Відоме в Україні та за її межами історичне місто обласного значення минулого року стало центром ОТГ, що  мотивувало до змін, зокрема, в системі планування. Оновлена територіальна громада готується до старту стратегування, отже прагне з’ясувати обсяги,  час, послідовність необхідної роботи. Учасники навчання – міський голова Олег Бондаренко, працівники виконкому, депутати.

  Під час спілкування учасники зустрічі спробували відповісти на кілька питань, насамперед: що таке стратегічне планування, звідки воно, чим відрізняється від перспективного; навіщо це потрібно, яка нормативно-правова база в Україні та місце стратегій громад в державній регіональній політиці, а також розібрали методику, що застосовується.

   Слухачів цікавило чи є розробка стратегії обов’язковою, що робити, якщо в 2020 р. конфігурація громади зміниться; як можна щось планувати за тотального браку кваліфікованих кадрів; чи може бути кілька пріоритетних напрямів, визначених в стратегії; чи не повторюють один одного план соціально-економічного розвитку та стратегія та ін. Тож зустріч часом перетворювалась на дискусію з прикладами досвіду інших громад – як українського, так і німецького та польського. Зрештою перейшли до практичних питань організації роботи – створення робочої групи. Обговорювалися її склад та компетенція, збір даних, необхідних для проведення соціально-економічного аналізу та соціологічного дослідження якості життя та послуг, що надаються на теренах громади та визначення необхідних для цього термінів.

 

Час оприлюднення: 3 липня 2019 року
Виконавець: Бойко В.
конт. тел.: (0462) 676 052