Про права та обов’язки державних службовців говорили в Прилуках

   Знання законодавства про державну службу має ключове значення для державних службовців, – саме на цьому наголошувалося під час семінару-тренінгу, присвяченого основним засадам реформування державної служби, який пройшов у Прилуках 26 липня 2019 р. Захід проведено Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для державних службовців – працівників апарату, структурних підрозділів Прилуцької райдержадміністрації та інших категорій слухачів за визначенням району.

   В його рамках обговорювалися практичні аспекти застосування ЗУ «Про державну службу» та інших нормативно-правових актів, що регулюють питання проходження державної служби, забезпечують захист прав та інтересів державних службовців, встановлюють порядок присвоєння рангів, подання та розгляду скарг, проведення перевірок в органах державної влади та ін.

   Увага присутніх зверталася на засади дисциплінарної відповідальності державних службовців. Зокрема, були розглянуті підстави для притягнення службовця до відповідальності, порядок утворення та повноваження дисциплінарної комісії, ведення службового розслідування та формування дисциплінарної справи.

 Невід’ємною складовою в роботі державних службовців є також оцінювання результатів їхньої діяльності.
Наголошувалося на необхідності визначення реальних завдань для працівників органів державної влади, проведення моніторингу їх виконання та головне – уникнення формальних підходів до процедури оцінювання. Також говорилося про зміни до Типового порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затверджені постановою Кабміну № 591 від 10 липня 2019 р.

   На запитання учасників семінару відповідала Ірина Галайко – заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях.

 

Час оприлюднення: 26 липня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052