Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації. Гендерне проектування

Важливі питання реалізації в громадах державної молодіжної політики обговорювались під час виїзного семінару-тренінгу, який відбувся в Олишівській об’єднаній територіальній громаді.

Учасники тренінгу спільно з головним спеціалістом відділу з питань молоді та організації оздоровлення дітей Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Анастасією Яланською розглянули практичні аспекти здійснення державної молодіжної політики в територіальній громаді. Зокрема, акцентували увагу на розвитку діяльності молодіжних громадських організацій з метою залучення дітей та молоді до суспільного життя, організації дозвілля як запоруки формування здорового і активного способу життя. Представник Департаменту поінформувала слухачів про план проведення обласних, загальнодержавних та міжнародних конкурсів, тренінгів, інших соціальних, просвітницьких, та культурних заходів, про переваги таких заходів для розвитку молодіжних ініціатив, про умови участі та отримання фінансування молодіжних проектів.

Практичні аспекти роботи з молоддю та перспективні напрямки діяльності Чернігівського обласного молодіжного центру учасники тренінгу обговорили з Анастасією Горшковою, начальником відділу національно-патріотичного виховання КУ «Чернігівський обласний молодіжний центр»  Чернігівської обласної ради.

Під час обговорення було також розглянуто способи врахування гендерних аспектів при плануванні та здійсненні проектів, пов’язаних з реалізацією молодіжної політики.

Учасники тренінгу підкреслили важливість переходу до моделей діяльності, які формують нові сучасні підходи до молодіжної роботи.

Час оприлюднення: 5 вересня 2019 р.

Виконавець: Левченко Н.

конт. тел.: (0462) 676 052