Розпочався семінар для директорів районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Важливі питання надання допомоги соціально вразливим категоріям населення обговорюють директори центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Чернігівської області під час семінару, який розпочався у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Привітавши учасників зустрічі, директорка Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Кот Алла Анатоліївна окреслила виклики, які спричиняють негативний вплив на соціально та економічно вразливі групи населення. Як мінімізувати цей влив, надати дієву допомогу і підтримку тим, хто її конче потребує? Що відбувається в системі інституційного догляду дітей в процесі її реформування? Які зміни сталися в нормативно-правовій базі сфери надання соціальних послуг? Відповідь на ці та інші нагальні питання в роботі Центрів шукали учасники зустрічі під час спілкування з представниками Чернігівської обласної державної адміністрації, Управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної у м. Чернігові ради, зі спеціалістами Чернігівського обласного центру СССДМ.

Директорів центрів цікавили практичні аспекти співпраці центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з центрами зайнятості та центрами надання безоплатної вторинної  правової допомоги.

Учасники зустрічі обговорили також шляхи вирішення спільних проблем, які виникають у роботі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в сучасних мінливих умовах реформування українського суспільства.

Час оприлюднення: 11 вересня 2019 р.

Виконавець: Левченко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Розпочався семінар з питань розгляду звернень громадян та забезпечення доступу до публічної інформації

      Практичні аспекти роботи зі зверненнями громадян, забезпечення доступу до публічної інформації розглядаються під час семінару «Організація роботи зі зверненнями громадян, забезпечення доступу до публічної інформації», що проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 10 – 11 вересня 2019 р. Участь у навчанні беруть спеціалісти структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, працівники апаратів рад об’єднаних територіальних громад області, відповідальних за роботу зі зверненнями громадян. Зі вступним словом до присутніх звернувся директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

   Тематика семінару охоплюватиме також питання реєстрації та обробки електронних звернень; зміни у новій редакції «Українського правопису» при веденні діловодства; новели проходження державної служби. Його учасники ознайомляться з новаціями міністерства юстиції України, що запроваджуються в рамках проекту «Я маю право»; способами налагодження ефективної комунікації та вирішення конфліктів під час  ділового спілкування державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

 

Час оприлюднення: 10 вересня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Про особливості формування бюджетних запитів

    Тематичний короткотерміновий семінар “Формування бюджетних запитів для формування місцевих бюджетів” пройшов у Центрі перепідготовки та підвищенні кваліфікації кадрів 10 вересня. Серед учасників семінару − головні бухгалтери структурних підрозділів облдержадміністрації, бухгалтери апарату райдержадміністрацій. У відкритті навчання взяв участь директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

  Під час семінару розглядалися новації бюджетного законодавства, особливості оформлення бюджетних запитів та окремі питання ведення бухгалтерського обліку в органах державної влади. Окрім цього висвітлювалися новації вітчизняного законодавства у сфері  функціонування системи публічних закупівель в Україні та новації в пенсійному законодавстві України.

 

Час оприлюднення: 10 вересня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052