Запровадження системи электронного документообігу

В Борзнянській міській раді відбувся семінар на тему «Запровадження системи электронного документообігу в органах державної виконавчої влади та місцевого самоврядування» для праівників апарату виконавчого комітету ради об’єднаної територіальної громади старости, депутатів міської ради. Основною темою було питання запровадження сучасних інформаційних технологій в роботу органу місцевого самоврядування.

У семінарі були висвітлині переваги електронного документообігу на прикладі системи документообігу обласної державної адміністрації

Основні аспекти організації роботи гуманітарної та соціальної сфер в області

Про організацію роботи гуманітарної та соціальної сфери області йдеться під час тематичного короткотермінового семінару, який проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 19 – 20 вересня. Серед учасників навчання ‒ заступники голів із гуманітарних та соціальних питань  голів об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій та міст обласного значення.

В рамках семінару висвітлюється низка питань, що стосуються розвитку освітньої галузі області, сфери надання соціальних послуг та захисту прав дітей, охорони культурної спадщини, бібліотечної справи та ін. Зокрема, обговорюватиметься стан реалізації Закону України «Про освіту» та концепції Нова українська школа; організація надання соціальних послуг сім’ям з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах та захист прав дітей в умовах децентралізації.

Далі розглядатиметься система інтегрувальних соціальних послуг в ОТГ; засади пенсійного забезпечення як основної форми соціального захисту населення; забезпечення реалізації повноважень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в галузі соціального захисту населення; питання реформування первинної та вторинної ланки медичної допомоги в області.

Під час зустрічей за «круглим столом» мова йтиме про проблемні питання охорони культурної спадщини, розвитку туризму, реформування бібліотечної системи в умовах децентралізації; виклики на ринку праці та шляхи їх вирішення; стан реалізації державної політики у сфері сім’ї, молоді, оздоровлення, фізичної культури та спорту.

Час оприлюднення: 19 вересня 2018 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052