Управління персоналом в органах державної виконавчої влади

За програмою постійно діючого тематичного семінару «Управління персоналом в органах державної виконавчої влади» в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 24 вересня проходить друге заняття для начальників відділів (завідувачів секторів) управління персоналом структурних підрозділів обласної державної адміністрації, апарату районних державних адміністрацій, на яких покладено обов’язки щодо здійснення кадрової роботи.

Посадовці ознайомляться з діловодством в органах публічного управління; покроковим планом дій щодо визначення у 2019 році результатів оцінювання службової діяльності державних службовців, які займають посади державної служби категорій «Б» і «В»;  обговорять проблемні питання кадрового менеджменту.

Також йтиме мова про прийнятий законопроект  №1066 «Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади», а саме новели вступу, проходження та припинення державної служби, а також порядок організації ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних тощо.

Час оприлюднення: 24 вересня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Сільський розвиток та сільське господарство

Тематичний короткотерміновий семінар з питань розвитку сільських територій та сільського господарства проводиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 24 по 25 вересня 2019 р. До участі в семінарі запрошені працівники виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, сільські, селищні голови територіальних громад Чернігівщини.

Програмою семінару запланована серія тематичних зустрічей та практичних занять, під час яких порівнюватимуться тенденції вітчизняного сільського розвитку та відповідний європейський досвід; обговорюватимуться малі форми сільськогосподарського підприємництва на селі; перспективи створення кооперативів на селі та несільськогосподарське підприємництво.

Увага присутніх звертатиметься на засади сталого сільського розвитку (інноваційність та екологічні аспекти); розмежування повноважень щодо розпорядження землями за межами населених пунктів, порядок передачі у користування водних об’єктів та можливості області із забезпечення високорепродуктивним насінням зернових культур, картоплі та насінням трав.

Практичний блок навчання стосуватиметься економічних аспектів та конкурентоспроможності у розвитку сільських територій. Йтиметься про інвестиційний клімат, інвестиційну нерухомість та особливості підготовки інвестиційних пропозицій.

Час оприлюднення: 24 вересня 2019 р.

Виконавець: Коваленко Н.

конт. тел.: (0462) 676 052