Про соціальні послуги та ОТГ

  «Організація соціального захисту населення та надання соціальних послуг в об’єднаній територіальній громаді» тема кущового семінару, проведеного Чернігівським центром підвищення кваліфікації для фахівців Бобровицької, Новобасанської, Мринської та Макіївської ОТГ в Бобровицькій міській раді. Учасники – працівники виконкомів та депутати відповідних рад. Йшлося про соціальний діалог та його рівні, реалізацію державної політики в соціально-трудових відносинах на рівні громад, організацію соціальної роботи, насамперед, з сім`ями, дітьми та молоддю в ОТГ.

  Учасників семінару цікавили, насамперед, такі питання: які можна навести приклади результативності соціального діалогу в Україні; що має бути відображено в колективному договорі бюджетних організацій та органів влади; як врегулювати додаткові та соціальні відпустки; які типові помилки робляться в зазначених документах.

  На семінарі також йшлося про перелік соціальних послуг, які повинні надавати територіальні громади та підвищення їхньої якості. Зокрема увага приділялась реалізації положень нормативно-правових актів щодо соціальних послуг, необхідність створення центрів соціальних послуг з двома відділеннями (територіальний центр соціального обслуговування та надання соціальної допомоги сім`ям та молоді, які потрапили у складі життєві ситуації та не можуть їх подолати самостійно) у більших громадах, або ж включення до штатного розпису відповідних фахівців у менших. Порушувалися питання формування патронатних родин та поступової відмови від інтернатів.

  Заняття проводили заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Катерина Тимощенко та заступник директора обласного Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Ольга Старовойт.

 

Час оприлюднення:  1 жовтня 2019 р.

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676 052