Про особливості формування бюджету сільської ради ОТГ, регламент їхньої роботи

говорили під час семінару-тренінгу, який провів Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в Озерянській сільській раді. Участь в роботі семінару взяли сільський голова  Сергій Дмитренко, працівники апарату виконавчого комітету ради та депутати об’єднаної територіальної громади.

Присутні обговорили проблеми та перспективи бюджетної децентралізації та практичні аспекти поточної організації роботи сільської ради та її виконавчого комітету, взаємодію з громадськістю.

Проводили навчання консультант з бюджетних питань Офісу реформ при Чернігівському регіональному відділенні Ассоціації міст України, кандидат економічних наук Микола Силенко та заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради Олександра Негода.

Час оприлюднення: 11 жовтня 2019 р.

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Публічні закупівлі: від теорії до практики

   Особливості функціонування системи публічних закупівель, проведення процедур закупівель обговорювалися в Коропській селищній раді під час семінару “Українське законодавство про публічні закупівлі”. Захід проводився Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для працівників апарату виконавчого комітету, старост та депутатів селищної ради 10 жовтня 2019 р.

     Мова йшла про законодавчі новації у сфері закупівель; порядок формування річного плану, додатку до нього та внесення змін до річного плану. Увага присутніх акцентувалася на вимогах до оприлюднення інформації у системі “Prozorro” та авторизованих електронних майданчиках; інформаційних ресурсах щодо перевірки учасників закупівель та пошуку найновіших законодавчих актів, що регламентують проведення закупівель певних видів товарів, робіт чи послуг.

    Далі висвітлювалися особливості укладання договорів у допорогових та надпорогових закупівлях; порядок оскарження процедур; повноваження та функції органів контролю у сфері закупівель; порядок здійснення моніторингу процедур закупівель та відповідальність за порушення вимог, встановлених законодавством у сфері публічних закупівель.

 

Час оприлюднення: 11 жовтня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052