Як долучити молодь до розвитку своєї громади?

Таким був лейтмотив виїзного семінару-тренінгу у Линовицькій об’єднаній територіальній громаді, який провів Чернігівський центр підвищення кваліфікації спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації і громадською організацією «MART» .

Відкриваючи зустріч, директор Центру підвищення кваліфікації Володимир Бойко підкреслив, що майбутнє має тільки та громада, в якій дослухаються до думки молоді, а молодь має активну життєву позицію.

Співробітництво місцевої влади та молоді має за мету спонукати молодих громадян до участі в процесах прийняття рішень та втілення їх в життя. Спільно з головним спеціалістом відділу з питань молоді та організації оздоровлення дітей Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Анастасією Яланською учасники тренінгу розглянули практичні аспекти реалізації державної молодіжної політики в територіальній громаді і способи фінансування молодіжних проектів з місцевого та державного бюджетів.

Виконавчий директор ГО «MART» Руслана Бурова наголошувала на тому, що необхідно формувати у молодої генерації навички активної діяльності в інтересах своєї громади, а зрештою і держави. Для цього існує широкий спектр демократичних засобів та процедур. Зокрема, громадська організація, яка створена і діє на території громади, може реалізувати проект соціального, економічного, культурно-мистецького, національно-патріотичного або спортивного спрямування на території громади, спільно з іншою громадою або долучитися до загальнодержавного проекту. Як розробити власний проект заходу? Де знаходити інформацію про конкурси, як написати заявку на участь? Як отримати на фінансування проекту кошти з місцевого чи державного бюджету, або ж від донорських організацій? На ці та багато інших питань шукали і знаходили відповіді учасники тренінгу, який пройшов у теплій та дружній атмосфері.

 

 

Час оприлюднення: 1 листопада 2019 р.

Виконавець: Левченко Н.

конт. тел.: (0462) 676 052

Основні завдання та організація роботи з документами в органах місцевого самоврядування

про це йшлося на виїзному семінарі-тренінгу, який провів Центр підвищення кваліфікації кадрів для працівників виконавчого комітету, старост, депутатів Мринської сільської ради.

У своєму виступі Негода Олександра Іванівна – заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради  розповіла посадовцям про актуальні питання, що стосувалися організації діяльності виконавчого комітету  ради: структури виконавчого органу ради; регламенту та планування роботи органу місцевого самоврядування; підготовки та проведення засідань виконкому та сесій;  роботи постійних депутатських комісій.

Про вимоги щодо підготовки організаційно-розпорядчих документів (статутів, положень, інструкцій, правил, порядків, регламентів, штатних розписів), їх відповідності уніфікованим формам документів, встановленим державними стандартами на документацію та іншими нормативно-правовими актами, що містять вимоги до побудови форм і правил створення документів  в органах місцевого самоврядування йшлося у виступі Підгайного Петра Михайловича – заступника директора Центру, магістра державної служби.

Протягом семінару відбувалося активне спілкування та обговорення проблемних питань, які виникають в роботі ОТГ.

У роботі семінару взяли участь Пугач Іван Іванович – заступник голови сільської ради, Сіренко Ніна Миколаївна – секретар сільської ради.

      Час оприлюднення: 1листопада 2019 року.
Виконавець: Підгайний П.М.
конт. тел.: (0462) 676 052