Забезпечення ефективності протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування

  Зниження рівня корупції в органах місцевої влади, прозорість бюджетних відносин та інвестиційної сфери є вигідним для громад та спонукатиме бізнес до інвестицій в їхній розвиток, ‒ до такого висновку дійшли учасники семінару «Забезпечення ефективності протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування», проведеного Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 6 листопада. Серед присутніх ‒ працівники апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, міст обласного значення, апаратів райдержадміністрацій, виконавчих апаратів районних рад, структурних підрозділів облдержадміністрації.

Від керівниці програми Transparent cities/Прозорі міста Катерини Цибенко учасники зустрічі дізналися, як рівень прозорості міст впливає на залучення інвестицій, наскільки прозорими в цьому відношенні є міста Чернігівщини та як прозорість допомагає в боротьбі з корупцією.

Увага присутніх зверталася на відповідні положення чинного антикорупційного законодавства України (ЗУ «Про запобігання корупції») та новації, що очікуються з наступного року. Також висвітлювалися  особливості відповідальності службовців органів влади за вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень. Зокрема, аналізувалися ситуації з виникненням потенційного та реального конфлікту інтересів та порядок  його врегулювання.

   Час оприлюднення: 7 листопада 2019 року.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: (0462) 676 052