Дисциплінарна відповідальність і врегулювання конфлікту інтересів

Виїзний семінар-тренінг «Дисциплінарна відповідальність державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Врегулювання конфлікту інтересів» проводив Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у Новгород-Сіверській райдержадміністрації 14 листопада. Учасники тренінгу – посадові особи місцевого самоврядування, державні службовці місцевих органів виконавчої влади Новгород-Сіверського району, – обговорювали практичні аспекти застосування нової редакції закону України «Про державну службу»  із заступником начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Галайко Іриною Анатоліївною. Слухачів цікавило, як вплине прийняття нової редакції закону «Про службу в органах місцевого самоврядування» на принципи, умови та особливості проходження служби в органах місцевого самоврядування?

Роз’яснення питань, які стосуються антикорупційного законодавства, а також умов виникнення конфлікту інтересів та способів його врегулювання надавав Вересоцький Іван Валерійович – головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції апарату Чернігівської облдержадміністрації.

Час оприлюднення: 14 листопада 2019 р.

Виконавець: Левченко Н.

конт. тел.: (0462) 676 052

Енергоменеджмент та підвищення енергоефективності – що для цього потрібно?

 

    Ні для кого не секрет, що застосування енергоефективних технологій дозволяє зберегти тепло в оселях, зменшити витрати на енергоресурси та заощаджувати кошти громад для власного розвитку. Але як правильно утеплити будівлю, встановити систему опалення чи освітлення, а найголовніше – де знайти фінансування для реалізації  проектів з енергозбереження?

        Саме про це говоримо під час семінару з питань енергоефективності, який проводиться в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 13 – 14 листопада. До участі запрошені працівники апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, міст обласного значення, апаратів райдержадміністрацій.

            Учасники семінару отримають практичні настанови щодо:

– запровадження енергоменеджменту в громаді;

– залучення фінансування під енергозберігаючі проекти;

– підвищення енергоефективності та організації управління багатоквартирними будівлями;

– проведення енергоаудиту будівель комунальної сфери;

– встановлення енергоефективних фасадних систем сучасних вікон;

– чому та яких вимог необхідно дотримуватися, щоб ці  системи служили якісно та довго.

    Представники місцевого самоврядування дізнаються про реалізовані проекти з енергоефективності в муніципальній сфері та сертифікацію енергетичної ефективності;  як реалізація проектів енергоефективності сприяє сталому розвитку громад та які форми підтримки енергозбереження існують на національному, регіональному та місцевому рівнях.

 

Час оприлюднення: 13 листопада 2019 року.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: (0462) 676 052