ГМІНИ ТА ГРОМАДИ: ПАРТНЕРСТВО ДЛЯ РОЗВИТКУ

   З 5 по 8 грудня 2019 р. в Польщі перебуватимуть представники органів місцевого самоврядування Менської, Плисківської, Сосницької об`єднаних територіальних громад Чернігівської області, а також міста Славутич – Київської. Їх запросила Асоціація гмін басейну річки Віслока, що працює на теренах Підкарпатського та Малопольського воєводств нашої західної сусідки.

  В травні цього року делегація польських війтів та бурмістрів відвідала Чернігівщину та висловила бажання розвивати партнерські відносини з українськими громадами в галузі економіки, культури, освіти, молодіжних обмінів та інших.

  За час, що минув, з допомогою Чернігівського центру підвищення кваліфікації вдалося досягнути домовленостей про укладання відповідних угод між: гміною Пільзно та Сосницькою громадою, гміною Бжостек та Плисківською громадою, гміною Жиракув та Менською громадою. Тож 6 грудня в місті Ясло зазначені гміни та громади в особі їх керівників підпишуть рамкові договори про співпрацю. Крім того, міська рада Славутича веде переговори з гміною Дембіца (очікується окрема декларація), ще кілька самоврядних спільнот цікавляться такими можливостями.

  Йдеться не лише про двосторонні контакти, але й можливість участь у різноманітних проектах у рамках програм Європейського Союзу, що сприятиме поширенню взаємовигідних людських контактів та розвитку територій.

  Час оприлюднення: 5 грудня 2019 р.

Виконавець: Бойко В.

конт. тел.: (0462) 676 052