Управління персоналом в органах державної виконавчої влади

     Питання проходження державної служби, оцінювання результатів службової діяльності, новації у сфері законодавства про державну службу розглядалися під час третього підсумкового заняття за короткостроковою програмою «Управління персоналом в органах державної виконавчої влади». Навчання пройшло в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 11 грудня 2019 р. Цільова аудиторія заходу − начальники відділів (завідувачів секторів) управління персоналом структурних підрозділів обласної державної адміністрації, апарату районних державних адміністрацій, на яких покладено обов’язки щодо здійснення кадрової роботи.

     Обговорювалися порядок  проведення конкурсного відбору на державній службі; новели вступу, проходження та припинення державної служби та методика складання Індивідуальної програми підвищення рівня професійної компетентності державних службовців. Водночас йшлося про нюанси визначення завдань та КРІ (ключові показники ефективності) їхньої службової діяльності. Під час практичного заняття висвітлювалося застосування норм нового Українського правопису в діловій кореспонденції та розпорядчих актах органів виконавчої влади.

      Час оприлюднення: 11 грудня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Реалізація в області державної політики у сфері освіти

   Семінар з питань реалізації державної політики у галузі освіти проведений Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів та Управлінням освіти і науки обласної державної адміністрації 10 грудня 2019 р. Серед присутніх ‒ начальники відділів освіти об’єднаних територіальних громад та начальники відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення. У відкритті навчання взяли участь начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький та директор Центру Володимир Бойко.  

  Увага учасників семінару концентрувалася на аспектах розвитку освітньої галузі в контексті реалізації Закону України «Про освіту» та Концепції Нової української школи. Водночас висвітлювалися актуальні питання атестації та підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

  Практичний аспект навчання стосувався роботи над Картою освітнього простору Чернігівщини, в рамках якої йшлося, зокрема, про створення опорних шкіл як  пріоритетного напряму у підвищенні рівня якості освіти. Також говорилося про доступ до якісної освіти дітей з особливими потребами. Окрім цього, учасникам семінару було наголошено на необхідності організації безпечності харчування в закладах освіти.

 

Час оприлюднення: 11 грудня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.

конт. тел.: (0462) 676 052

Навчання новопризначених працівників органів місцевого самоврядування

   За професійною програмою підвищення кваліфікації в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 9 по 13 грудня 2019 р. проходить навчання працівників апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, міст обласного та районного значення, виконавчих апаратів районних рад (друга сесія).

   У програмі навчання передбачена низка тематичних зустрічей, присвячених питанням служби в органах місцевого самоврядування та організаційного забезпечення їхньої діяльності; управління особистою ефективністю та застосування технологій електронного врядування в роботі самоврядних інституцій. Також розглядатиметься вплив Угоди про асоціацію на аграрний бізнес,  розвиток сільських територій  та домогосподарств Чернігівщини; природно-техногенні загрози та заходи, щодо їх усунення і мінімізації.

  Під час тренінгів працівники органів місцевого самоврядування покращуватимуть свої вміння щодо командної роботи, оптимального використання робочого часу та прийняття рішень; а також опановуватимуть мистецтво публічного виступу. Ще одне практичне заняття стосуватиметься культури усного та писемного ділового мовлення.

   В рамках навчання його учасники беруть участь у зустрічах за “круглим столом”, де йдеться про Голодомор 1932‒1933 років як акт геноциду українського народу; тенденції розвитку та реалізації прав людини і громадянина в Україні, та міжнародній науково-практичній конференції “VIII Розумовські зустрічі”.

     Час оприлюднення: 10 грудня 2019 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052