«Чого прагне добитися рада?»

         За кілька днів – перша сесія Понорницької селищної ради об`єднаної територіальної громади. Для кращої її підготовки 10 січня Чернігівський центр підвищення кваліфікації та селищна рада організували семінар із депутатами та штатними працівниками рад що об`єдналися. Проводили навчання Олександра Негода, заступниця начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради та Світлана Пастушенко, секретар Сосницької селищної ради, а вів його селищний голова – Петро Василець.

         Розпочали з питань, які бажано розглянути до сесії. Серед них – термін дії договорів про публічні закупівлі на перехідний період, а також проведення інвентаризацій. Надалі детально у формі розмови та відповідей розібрали послідовність управлінських рішень – починаючи від оголошення підсумків виборів. Кожне рішення що має бути супроводжувалися існуючими прикладами з практики діяльності рад ОТГ. Зокрема, детально обговорювалася кількість майбутність постійних комісій та напрями їхньої діяльності. Наголошувалося на принципово більшій вазі їхньої діяльності – порівняно з попереднім періодом. Також детально розібрали процедури, пов`язані з реорганізацію рад та коректним розв`язанням питань, що при цьому виникають – як стосовно органів управління, так і комунальних закладів та установ. Багато часу приділили формуванню нової структури апарату виконкому ради. При цьому експерти зазначали – головним критерієм визначення кількості та напрямів діяльності штатних працівників є відповідь на питання: «Чого прагне добитися рада?», тобто – функціональні ознаки. У зв`язку з цим неодноразово згадувався досвід Сосницької селищної ради та інших сусідніх громад щодо управління освітою, надання адміністративних та соціальних послуг, енергоменеджменту, погосподарського обліку, адміністративних та соціальних послуг, написання проектів… У зв`язку з останніми порушили й питання другої сесії – ухвалення бюджету, плану (програми) соціально-економічного розвитку.

         Зустріч викликала неабиякий інтерес – тривала майже чотири години та навіть після офіційного завершення фактично продовжувалася в форматі індивідуальних консультацій.

Час оприлюднення: 10 січня 2020 р.

Виконавець: Бойко В.М.

конт. тел.: (0462) 676-052