Соціально-психологічні аспекти діяльності працівників органів влади

  Специфіка роботи посадових осіб органів публічного управління пов’язана з впливом стресогенних факторів та емоційною напругою. Це призводить до перевтоми і професійного вигорання службовців, змушує сумніватися у власних силах, можливостях та результатах власної діяльності.

  Тому 16 ‒ 17 січня Центр підвищення кваліфікації проводить навчання за короткостроковою програмою «Соціально-психологічні аспекти діяльності державного службовця та посадової особи місцевого самоврядування». Серед присутніх ‒ спеціалісти апарату, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад.

  Під час практичних занять та тренінгів учасники навчання за допомогою кваліфікованих викладачів і тренерів з’ясовуватимуть причини виникнення конфліктів та способи їх вирішення;  вчитимуться керувати особистою ефективністю, а також дізнаються про психологічні особливості управління в умовах змін.

  Також учасники навчання оновлюватимуть знання з ділової етики, застосування критики та компліментів в діловому спілкуванні; оволодіватимуть навичками цілепокладання, командної роботи та покращуватимуть свої уміння вербального спілкування та усного ділового мовлення.

  Час оприлюднення: 16 січня 2020 р.

Виконавець: Левченко Н.

конт. тел.: (0462) 676-052

Безпека, правопорядок та оборонна робота у громадах

 16 січня в Центрі підвищення кваліфікації проходило навчання за короткостроковою програмою «Робота місцевих державних адміністрацій і виконавчих органів міських рад з виконання повноважень у галузі оборонної і мобілізаційної роботи, забезпеченню законності і правопорядку» для начальників та спеціалістів відділів взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної та режимно-секретної роботи райдержадміністрацій, структурних підрозділів облдержадміністрації та міських рад області.

 З учасниками навчання спілкувалися представники відповідних секторів апарату облдержадміністрації, Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації і Головного управління Національної поліції в області. Висвітлювалися особливості структури та змісту мобілізаційного плану органу влади, підприємств, установ, організацій та ведення військового обліку в органі влади. Увага присутніх зверталася на дотримання законодавства України у сфері охорони державної таємниці; повноваження органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з оборонних питань.

 Під час тематичної зустрічі з директором Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації було обговорено порядок організації територіальної оборони в районі (місті).

 Представник Головного управління Національної поліції в області розповів присутнім про повноваження місцевих органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування у процесах взаємодії з правоохоронними органами. Він повідомив про початок реалізації в області проєкту «Поліцейський офіцер громади» та роботу груп швидкого реагування в громадах. Також представник Нацполіції детально зупинився на практичних аспектах співпраці та досвіду вже діючих т. зв. поліцейських станцій у Городнянській, Варвинській та Тупичівській громадах.

 

Час оприлюднення: 16 січня 2020 р.

Виконавець: Левченко Н.

конт. тел.: (0462) 676-052