Що робить інспектор праці в ОТГ?

  Очікуються значні зміни в регулюванні соціально-трудових – зазначила заступниця директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Катерина Тимощенко під час семінару «Правове регулювання трудових відносин». Проводився він Чернігівським центром підвищення кваліфікації на замовлення Сновської міської ради. Учасники – посадові особи місцевого саморядування та державні службовці районної державної адміністрації. Йшлося про реалізацію державної політики у сфері соціально-трудових відносин за умов ОТГ, соціальний діалог на місцевому рівні, висвітлювалися практичні аспекти відносин між роботодавцем та найманими працівниками.
Учасників навчання цікавили такі питання: як подолати часові розбіжності, що виникають під час проходження конкурсних процедур та спеціальної перевірки; як правильно встановити додаткову відпустки голові, заступникам голови райдержадміністрації, іншим посадовцям, які не є службовцями, але працюють за особливих умов; як визначати обсяг соціальних відпусток, встановлювати додаткові та стимулючі виплати – чим керуватися при цьому; як можна зареєструвати установчі документи в електроній формі та що для цього потрібно для реєстраційного органу.
Окремо порушувалася питання легалізації трудових відносин, що є проблемою, в т.ч. – на комунальних. Серед іншого увагу привернула посада інспектора праці. Досі вона існувала в складі державних органів, а тепер постово вводиться в виконкомах рад ОТГ. Однак всі штрафи як йшли, так і йдуть до державного бюджету. Тож була сформульована така пропозиція: або інспектори праці й далі мають залишатися у складі державних органів, або (в разі введення до структури апарату виконкому сільської, селищної, міської ради) частина штрафів має йти до місцевого бюджету. Ця пропозиція – безпосередній результат роботи семінару.

Для чого потрібні громадські організації в ОТГ та як їх створювати

  Які завдання може виконувати громадська організація в територіальній громаді? Сприяти вирішенню соціальних, екологічних, освітніх чи соціальних проблем, або підтримувати і реалізовувати молодіжні ініціативи, вести просвітницьку діяльність чи захищати культурну спадщину, розвивати фізичну культуру і спорт, сприяти розвитку громадянської самосвідомості мешканців громади – будь-який напрямок діяльності може бути корисний для розвитку громади загалом і для кожного її мешканця зокрема. Головне в тому, що громадська організація об’єднує активних людей – генераторів позитивних змін і долучає до діяльності щораз ширше коло учасників цих змін.

  Як обрати напрям діяльності громадської організації в громаді? Як створити організацію та проводити її діяльність? Як та де отримати фінансування для проєктів, здійснюваних організацією? І як, нарешті, налагоджувати взаємодію з органами державної влади та органами місцевого самоврядування? Ці та інші не менш цікаві питання обговорювали сьогодні учасники навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Як створювати неприбуткові громадські організації в об’єднаній територіальній громаді та сприяти їхній діяльності?». Навчання провів Чернігівський центр підвищення кваліфікації для працівників виконкомів рад об’єднаних територіальних громад.

 Практичним досвідом діяльності поділилися Оксана Стельмах – представник  ГО «Інформаційний простір», Володимир Онищук – керівник Корюківської міської молодіжної громадської організації «Альтернатива» та Анжела Тимченко – директор Ніжинського міського молодіжного центру.

  Учасники зустрічі зійшлися на думці, що громадська організація має бути елементом системної роботи в територіальній громаді з її мешканцями, яких необхідно спонукати до участі в процесах прийняття рішень та проведення діяльності щодо розвитку своєї громади.

 Час оприлюднення: 29 січня 2020 р.

Виконавець: Левченко Н.

конт. тел.: (0462) 676-052