Про бюджет та публічні закупівлі

говорили 4 лютого 2020 р. під час семінару “Особливості формування бюджету сільської, селищної, міської ради ОТГ” у Талалаївській громаді Ніжинського району.

Проводився семінар Чернігівським центром підвищення кваліфікації для 🤵працівників виконавчого апарату, депутатів нової об’єднаної громади. Під час зустрічі обговорювали проблеми та перспективи бюджетної децентралізії та державну політику у сфері публічних закупівель.

Дива не сталося і громади, які були створені в кінці 2019 року на прямі міжбюджетні відносини не переведені. А це значить, що районний бюджет  профінансує всі бюджетні призначення на тих же засадах, що й минулого року. А у громади є рік для підготовки до існування у нових умовах. Відтак говорили про ризики, що постають перед невеликими громадами та найкращі інвестиції: в економію ресурсів у майбутньому або у розвиток території. Ці питання висвітлив Микола Силенко – консультант із бюджетних питань Офісу реформ при Чернігівському РВ АМУ.

Дискусію викликали зміни у сфері публічних закупівель, які набувають чинності з 19 квітня 2020 р. Про основні зміни, що скоро діятимуть, про особливості формулювання умов закупівель та про запровадження величезних штрафів за порушення тендерного законодавства розказав Павло Степанов – начальник відділу ресурсного забезпечення розвитку територій Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації.