Що потрібно знати при поданні E-декларації у 2020 р.?

Новації електронного декларування у 2020 р. висвітлювалися під час навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Забезпечення ефективності та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування». Захід організований 5 березня Центром підвищення кваліфікації для державних службовців місцевих органів виконавчої влади, працівників апарату виконавчого комітету, старост, депутатів Козелецької селищної ради.

При заповненні та поданні декларацій за 2019 р. особи, уповноважені на виконання функцій держави, мають звернути увагу на наступні моменти:

– актуальність адреси своєї електронної пошти та чинність кваліфікованого електронного підпису (КЕП);

– внесення інформації про унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі суб’єкта декларування та членів його сім’ї;

– суттєво розширене коло «близьких осіб», а поняття «члени сім’ї» викладене в новій редакції (стаття 1 Закону);

– до декларації вносяться відомості про банківські рахунки, відкриті на ім’я суб’єкта декларування або члена його сім’ї, незалежно від наявності залишку коштів на них станом 31 грудня звітного періоду.

Змінилися й вимоги до повідомлення суб’єктами декларування про суттєві зміни в майновому стані. Мається на увазі отримання суб’єктом декларування одноразового доходу, придбання майна або здійснення одноразового видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів. Також було наголошено на необхідності своєчасного подання декларацій, що стосується й ситуацій коли потрібно внести зміни та виправлення.

Час оприлюднення: 5 березня 2020 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: 676- 052

Про новації в організації та проведенні публічних закупівель

Кардинальні зміни та нововведення в публічних закупівлях розглядали фахівці у сфері публічних закупівель під час навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Правові та практичні аспекти здійснення публічних закупівель в Україні», яке проходило в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації 5 березня 2020 р.

Учасники семінару скористалися нагодою отримати фахові консультації про новації щодо планування та проведення процедур закупівель, зокрема:

  • застосування процедур спрощеної закупівлі та торгів з обмеженою участю;
  • використання електронного каталогу;
  • застосування поняття «аномальна низька ціна»;
  • можливостей передбачати альтернативні критерії оцінки та мати Додаткові 24 години для учасника закупівель;
  • нових правил оскарження тендерів.

Увага присутніх зверталася на посилення відповідальності у галузі закупівель, перехід від тендерного комітету до одноособовості, впровадження нових електронних інструментів, нові штрафи щодо керівників замовників та збільшення розмірів штрафу за порушення законодавства у сфері закупівель.

Час оприлюднення: 5 березня 2020 р.

Виконавець: Левченко Н.

конт. тел.: 676- 052